Sosyal Medya

EÄŸitim

Kürk Mantolu Madonna'ın mektupları satılıyor!

Sabahattin Ali’nin Nahid Fıratlı’ya yazdığı aşk mektupları İstanbul Müzayede tarafından açık artırma ile satışa sunulacak.



Romancı Sabahattin Ali’nin edebiyat öğretmeni Nahid Fıratlı’ya yazdığı aÅŸk mektupları, Ä°stanbul Müzayede tarafından açık artırma ile satışa çıkacak.

BeÅŸiktaÅŸ Point Otel’de yapılacak müzayedede, Sabahattin Ali’nin ünlü ÅŸiiri ‘Melankoli’nin kendi el yazısıyla olan nüshası da olacak. Sabahattin Ali’nin, “Beni en güzel günümde sebepsiz bir keder alır” sözleriyle baÅŸlayan “Melankoli” adlı eseri de Nahid Fıratlı için yazdığı biliniyor.

Sabahattin Ali, müzayedeye konan Osmanlıca aÅŸk mektuplarını 1928’de 21 yaşındayken yazdı. O dönem 19 yaşında olan Nahid Fıratlı, ÅŸairin gönderdiÄŸi mektupları açmadan geri gönderdi.

AÅŸkına cevap alamayan Sabahattin Ali, iade edilen mektubundan sonra gönderdiÄŸi bir diÄŸer mektubunda “Ä°ade kâğıdındaki imzanı gördüm. Yalnız imzanı... Çıldırıyordum. Ä°mzan beni deli edecek kadar sevindirdi. Onu yazan elini gördüm, hani bakmak istediÄŸim zaman benden kaçırdığın elini... Bu elin üzerinde ince bir kol gördüm, daha sonra omuzlarını, ince çeneni, dudaklarını, ÅŸeffaf burnunu, alnına dökülen kumral saçlarını gördüm. Seni gördüm, seni büsbütün gördüm” diyor.

Fıratlı, daha sonra Orhan Veli Kanık ile yakınlaÅŸmış ve Orhan Veli’nin Fıratlı’ya yazdığı bütün mektuplar geçen yıl “Yalnız Seni Arıyorum” adıyla kitaplaÅŸtırılmıştı.

Nahid Fıratlı’dan 2 yaÅŸ büyük olan 1907 doÄŸumlu Sabahattin Ali, 1935 yılında Aliye Hanım ile dünya evine girmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.