Sosyal Medya

Güncel

Kayıp Cumhurbaşkanı adayı Gülnara Kerimova'da yeni gelişme!

2 Eylül’de yaşamını yitiren dedesinin adını taşıyan İslam Kerimov, Özbek yetkililere annesinin nerede olduğu bilgisini açıklamaya çağırdı. Kerimov, Özbek güvenlik güçlerini, annesini tecritte tutmakla eleştirdi.



2014’TEN BERÄ° ORTADA YOK
Kerimova bir dönem babasının halefi olarak görülüyordu. Ancak aile içindeki ihtilaflar ardından ortadan kayboldu ve 2014’ten bu yana kamuoyunun önüne çıkmadı.
 
Kerimova ismi, ticaret, politika, moda ve pop müzikle olduğu kadar yolsuzluk iddialarıyla da özdeş bir isim.
 
“Ä°KÄ° ODALI BÄ°NADA TUTULUYOR”
Kerimova’nın Ä°ngiltere’nin baÅŸkenti Londra’da yaÅŸayan oÄŸlu Ä°slam Kerimov BBC’ye, annesinin uzun süre, baÅŸkent TaÅŸkent’teki malikanesinin yanındaki iki – üç odalı bir ek binada tutulduÄŸunu söyledi.
 
Kerimov, bunun annesinin sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti:
 
“Eminim ki, bu dünyada herkesin hak ettiÄŸi temel insan haklarından muaf bir ÅŸekilde, iki ila üç yıllık süre boyunca tecrit altında tutulan her insan, belli bir tıbbi yardıma ihtiyaç duyar. Ancak akıl saÄŸlığı yerinde. Bir akıl hastanesinde olduÄŸu haberleri yalan.”
 
Kerimov, annesinin tecridinden ülkedeki güçlü güvenlik örgütü SNB’yi sorumlu tuttu ve SNB’yi annesine dair bilgi vermemekle de eleÅŸtirdi.
Kerimov, “Nasıl olur da 21. yüzyılda basit bir soruyu cevaplayamazlar: Gülnara nerede? Ev hapsi mi? Neden? Ne zamandır? Kimin gözetiminde? Bu basit soruların cevaplanması gerekiyor.”
 
“RESMÄ° AÇIKLAMA OLMADAN ÖLÃœM BÄ°LGÄ°SÄ° TEYÄ°T EDÄ°LEMEZ”
Annesinin öldüğü yönündeki iddialar üzerineyse şunları söyledi:
 
“Åžimdi, öldüğü yönünde söylentiler var. Ancak gerçekten öyle mi? Resmi olmadan kimse bu bilgileri teyit edemez”.
 
Annesiyle doÄŸrudan baÄŸlantısı olmadığını ancak Özbekistan’da bulunan kız kardeÅŸi Ä°man’la baÄŸlantısı olduÄŸunu söyleyen Kerimov, dedesinin cenazesine de ne annesinin ne de kendisi ve kız kardeÅŸinin katılmasına izin verildiÄŸini söyledi.
 
Özbekistan’da baÅŸkanlık seçimleri 4 Aralık Pazar günü yapılacak.
 
Hâlihazırdaki devlet baÅŸkanı Åževket Mirziyoyev’in seçimi kazanacağı düşünülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.