Sosyal Medya

Coğrafyamız

Trablusgarp'taki çatışmalar büyüyor

Trablusgarp'ta dün başlayan çatışmalarda hükümet ve milis güçlerinden 8 kişi hayatını kaybetti



Libya'nın başkenti Trablusgarp'daki ağır silahlı milislerile hükümet güçleri arasında, iki yıldır devam eden meydana gelen çatışmaların en şiddetlisi ikinci gününde devam ediyor.

Bugün yapılan açıklamada, milislerle yapılan silahlı mücadelenin güneydoğu Nasr Ormanı bölgesindeki mahallelerde şehir kontrolünün kimde olacağına dair çatışmalar hız kesmeden devam etti.

Çatışmalar Perşembe günü başladı ve bildirildiğine göre sekiz kişinin ölümüne yol açtı. Perşembe gecesi geç saatlerde şiddete maruz kaldıkları için panik yaşayan sakinler, benzin istasyonlarının önüne dizildi.

Ülkedeki çatışmaları sona erdirmek için Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet, 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı.

Libya'nın 42 yıldır hükümdarı olan Muammar Kaddafi'nin 2011'de devrilmesi ve öldürülmesi üzerine Trablus, çeşitli asi askerler tarafından rehin alındı.

NATO uçaklarının düzenlediği hava bombardımanı ve sonrasında da Kaddafi'nin öldürülmesi ile 2011'de iç savaşa sürüklenen Libya, IŞİD'in Suriye ve Irak'tan sonra üçüncü en büyük kalesi konumunda. IŞİD, ilk önce Libya'nın doğusundaki Derne kentinde daha sonra da Bingazi kentinde mevzi kazandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.