Sosyal Medya

Kültür Sanat

15 Temmuz Åžiirleri Antoloji Oldu

15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlık üzerine yazılan şiirler bir kitap haline getirildi. FETÖ tarafından tezgahlanan ve uygulamaya konulan 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk halkının gösterdiği kahramanlık bir çok makale, köşe yazısı ve belgeselin yanı sıra şiirlere de konu oldu.



15 Temmuz kanlı gecesi gösterilen kahramanlık destanından ilham alan Türkiye çapındaki bir çok ÅŸair yazdıkları ÅŸiirleri çeÅŸitli dergi, gazete gibi mecralarda yayınlarken Türkiye'nin tanınmış ÅŸair ve yazarlarından olan Cevat Akkanat büyük bir özveri ile bu ÅŸiirleri derleyerek "15 Temmuz DireniÅŸ Åžiirleri Antolojisi" adı altında kitaplaÅŸtırdı. 

Sultanbeyli Belediyesi sponsorluÄŸunda basılan ve ÅŸiir severlerin beÄŸenisine sunulan kitap hakkında Cevat Akkanat " Ä°ÅŸbu çalışma bir proje mahsulü deÄŸildir. 

Aynen aziz milletimizin 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği direniş gibi iman ana kaynağına yaslanır ve şahsa destan şairleri zümresi dik duruş terennümlerini destanlaştırmak için vardır" derken kitabı yayınlayan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise ;" 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyetini ve bu topraklarda yaşayan Müslüman halkı yok etmeye yönelik tarihin en büyük saldırılarından birisine tanıklık eden ülkemiz bir demokrasi sınavı vermiştir" diyerek yaklaşık 200 şairin şiirinin bulunduğu " 15 Temmuz Direniş Şiirleri Antolojisi" adlı kitabın Sultanbeyli Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünden temin edilebileceğini belirtti.
 
 
 
 
Zeynep Kahraman Füzün
DEÜ İlahiyat Lisans
DEÜ Türk-İslam Edebiyatı Yüksek Lisans

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.