Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'in yarısı yiyecek sıkıntısı çekiyor

Savaşın sürdüğü Yemen’de 14 milyonu aşkın insan, yiyecek sıkıntısı çekiyor. UNICEF 1,5 milyon çocuğun yetersiz beslenmeden muzdarip olduğunu belirtiyor.



Ä°ran destekli Husiler ile Suudi Arabistan destekli koalisyon arasındaki çatışmaların sürdüğü Yemen’de 14 milyon insan yiyecek sıkıntısı çekiyor. Bu, 2015 Martından bu yana savaşın yaÅŸandığı ülkedeki nüfusun yarısı. Yaklaşık bir buçuk milyon çocuk, yetersiz beslenmeden muzdarip. Bunların üçte biri, ileri seviyede açlık çekiyor.

Yemen’in Hudeyde kentinde 2 sene önce kurulan çocuk merkezindeki doktorlar kapasitelerini aÅŸacak ÅŸekilde çalışmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Hudeyde Genel Devrim Hastanesi’nin çocuk merkezi yöneticisi  Doktor Rada al Areeqi, ayda yaklaşık 70 çocuÄŸu tedavi etmeye çalıştıklarını ifade etti.

UNICEF’in Yemen sözcüsü Muhammed Asadi, “Sadece Hudeyde’de yaklaşık 100 bin çocuk akut ya da ölümcül yetersiz beslenmeden muzdarip. Akut yetersiz beslenen çocuklar, saÄŸlıklı çocuklardan 10 kat daha fazla ölüm riskine sahip” dedi.

Çatışmaların başlamasından önce bile en fakir Arap ülkesi olan Yemen'de İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan destekli koalisyon arasındaki çatışmalarda şimdiye kadar 10 binden fazla insan öldü. 2 milyonu aşkın insan evini terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.