Sosyal Medya

Dünya

Gülnara Kerimova zehirlenerek öldürüldü iddiası

Özbekistan'ın geçtiğimiz günlerde ölen Kerimova'nın yolsuzluk suçlarından dolayı ev hapsinde tutulan kızı Gülnara'nın bu ay başında zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi



Orta Asya haberlerini yayınlayan Centre1.com sayfası Özbekistan'ın eski CumhurbaÅŸkanı Ä°slam Kerimov’un büyük kızı Gülnara Kerimova’nın 5 Kasım'da zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.

Sayfa yönetmeni gazeteci Galima Buharbaeva’nın bildirdiÄŸine göre, haber Özbek Milli Güvenlik Ä°stihbarat Servisindeki bir kaynaktan alındı.

Gazeteye konuÅŸan kaynak, Gülnara Kerimova (44 ) zehirlendi ve 5 Kasım'da vefat etti. Ä°ddiaya göre, Gülnara aynı gün TaÅŸkent’teki Minar mezarlığına defnedildi.

Ä°ngiliz Daily Mail gazetesinde "Özbek milyarder kraliçe zehirlendi" adında bir makale yayımlandı. Ancak, BBC Özbek hizmetinin TaÅŸkent’teki kaynakları bu haberi henüz doÄŸrulamadı.

Sosyal medya Facebook ağındaki "Deti Karimova" (Kerimov’un çocukları) sayfası bu iddiaları yalanladı.

Gülnara Kerimova babası hayatta iken, yurtiçinde ve dışında yaptığı yüzlerce milyon dolarlık yolsuzluklardan dolayı ev hapsine konulmuştu. Babasının defin törenine katılma izni verilmemişti.

Özbek muhaliflerin iddiasına göre, Gülnara ülke istihbaratı tarafından yönetimdeki rejimin tüm sırlarını bildiği için toplumdan izole edildi. Onun ölüm haberinin de bu belirsizliği gidermek için yayınlandığı öne sürüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.