Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Günde bir yumurta ilaç gibi

ABD’li araştırmacılar, 33 yıl boyunca günde bir yumurtanın sağlığa etkisini araştırdı. Sonuçlar ise yumurtanın sanıldığından daha yararlı olduğunu ortaya koydu. Düzenli yumurta kişinin felç geçirme riskini yüzde 12 düşürüyor. Uzmanlar ayrıca, yumurtanın bol vitaminli iyi bir protein kaynağı olduğunu söylüyor.



Kahvaltıda yiyeceğiniz haşlanmış, omlet ya da çırpılmış yumurta... Hangisini tercih ederseniz edin günde yiyeceğiniz bir yumurtanın bile sizi sağlıklı tutmaya yardım ettiği ortaya çıktı. Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre her sabah bir yumurta yiyenlerin inme geçirme riskinin yüzde 12 azaldığı kaydedildi. Bu araştırma gösterdi ki yumurtanın kroner kalp hastalıklarıyla bir bağlantısı yok.

BESİN DEĞERİ ÇOK YÜKSEK

ABD’deki EpidStat Enstitüsü’nde yapılan araÅŸtırma 1982 yılında baÅŸladı. 2015’e kadar 275 bin kiÅŸiyle yürütülen araÅŸtırma kapsamında yumurta yemekle koroner kalp hastalıkları ve inme arasındaki iliÅŸki deÄŸerlendirildi.

DAMARLARI DA TIKAMIYOR

AraÅŸtırmanın başındaki Dr. Dominik Alexander, yumurtanın besin deÄŸeri yüksek bir yiyecek olduÄŸunu belirterek antioksidan açısından da zengin olduÄŸunu söyledi. Yumurtanın oksidatif stres ve enflamasyonu azalttığı da belirten Dr. Alexander “Yumurta aynı zamanda iyi bir protein kaynağı. Tansiyonu düşürüyor” dedi.

Sonuçları American College of Nutrition adlı dergide yayımlanan araştırmayla ilgili Dr. Tia Rains ise bu araştırmanın yumurtayla kalp krizi arasında çok düşük bir ilişki olduğunu belirterek yumurtanın felce karşı etkili bir besin olduğunu kaydetti. Bir büyük yumurtanın E, D ve A vitaminlerinin yanı sıra yüksek kalitede protein, antioksidan, lutein ve zeaksantin içerdiğini belirten uzmanlar, E vitamininin kalp krizi riskini düşürdüğünü, luteinin ise damarların tıkanmasına karşı koruduğunu kaydediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.