Sosyal Medya

Genel

İbrahim Tenekeci yazdı: Sadık ile Hain

Karınca kanatlandığı zaman kendini serçe sanırmış. Sonu hüsran.



Her kuş kendi cinsiyle birlikte uçar. Serçe serçeyle, karga kargayla. Aslan aslanla, tilki tilkiyle gezer.
 
Herkesin arkadaşı kendine göredir. İyi iyiyi bulur, kötü kötüyü. Benzer mizaçlar, ortak huylar mutlaka bir araya gelir. Sürekli görüyoruz.
 
Bir de bu var: Karınca kanatlandığı zaman kendini serçe sanırmış. Sonu hüsran.
 
Her insan bir bilmecedir, bulmacadır. Tam çözüp bitirdim sanırsın, birkaç harf yanlış çıkar. Yeniden ve baştan başla bakalım. Soldan sağa, yukarıdan aşağıya; onu karala, bunu düzelt. İyice karışır her şey. Çoğunlukla bulmacayı bırakmak zorunda kalırız. Görüntüsü bile rahatsız eder bizi.
 
Son yıllarımız hep böyle geçti. Nice insanı yanlış tanımanın (çözememek) şaşkınlığı içindeyiz. Biz mi yanlış tanıdık, onlar mı kendilerini başka tanıttılar, bu da ayrı bir konu. Hayal kırıklığımız büyük.
 
Sarımsağı gelin etmiÅŸler, kırk gün kokusu çıkmamış. TutmuÅŸ kendini. Saklamış. Sonrası iÅŸte bu paralelciler, bölücüler, sahibinin sesi sözde cumhuriyetçiler vs. 
 
Hoşgörü, hizmet ve diyalog eşliğinde milletin üzerine yağdırılan bombalar. Ecnebi memleketlerinde müminleri karalamaya yönelik kampanya ve iftiralar.
 
Barış, demokrasi, insan hakları ve halkların kardeşliği söyleminin yanına eklenen sayısız cinayet. Sıfır ahlâk. Kötülük, uzmanlık alanları olmuş.
 
Bağımsızlık ifadesinin ardına gizlenmiş mütareke zihniyeti. Halkçılık adı altında millet düşmanlığı. Nihayet bu üçünün ortak iş tutuşu, tavır alışı.
 
Artık kırk birinci gündeyiz. Şükür.
 
***
 
Niyetimiz sadık ile hain denilen şeyi yazmaktı. Hâlâ yazabiliriz.
 
İlk söylememiz gereken: Sadık bahane aramaz, hain sürekli arar, bulur yahut üretir. Mesela siz yol yaparsanız, o bunu başka şekilde yorumlar. 'Her türlü' darbeye karşı olmasına rağmen, darbecilerin hazırladığı anayasaya sahip çıkar. Böyle bir çelişki. İyiliklerin, hayırlı çabaların arkasında bir fenalık bulmak ister. Kendince bulur da.
 
Sadakat ne güzeldir. Şartlara ve şahıslara değil, hakikate bakarız, bakmalıyız. Hakikat, işin aslı, insanın esasıdır.
 
Sadık kimse, istikamet sahibidir. Sürekli fikirleri, isimleri, adresleri değişmez. Yolu, aynı zamanda siperidir. Orada ikamet eder.
 
Sadık insan, itaat ehlidir. İtaat, modern dünyaya ait kavramlardan biri değil. Yadırganıyor. Bakınız, burada bir kelimeden oluşan muazzam bir âlem var: Adanmışlık.
 
Bizim bildiğimiz, inandığımız mânada söyleyelim: Teslimiyet, kalbi çalıştırır. İlham, irfan ve huzur verir. Vesveseden, yani iç karışıklığından uzaklaştırır. (Buraya bir parantez açalım: Sadık teslimiyetçi, hain ise garanticidir. Bir yerden güvence almadan kendini ortaya çıkarmaz.)
 
Sadakat, vefa ve izzet gibi birçok kıymeti barındırır. Sebat etmek bereket getirir. Tarihe, toprağa ve millete vefa. İnancımıza itaat. Gönül rahatlığı buradan gelir.
 
***
 
Hainlikleri tescillenmiş isimlere / yapılara bir bakalım. Merhametsiz olduklarını, halden anlamadıklarını, yalandan ve riyadan beslendiklerini görüyoruz. Menfaat yolunun müdavimleri.
 
Aşırı hırslı ve ihtiraslı olur, haset büyütürler. Hain bir kimseyi asla memnun edemezsiniz. Sözgelimi hizmet iddiasıyla yola çıkanların kavuştuğu imkânlar, ulaştığı yerler onlara yetti mi? Hayır. Hep daha fazlası. Sonunda yoldan çıktılar. Belki de hep öyleydi. Sarımsak bahsini hatırlayalım.
 
Dün kendi dilini konuşmaktan çekinenler bugün kurs açabiliyor, yayın yapabiliyor. Memnun olanı görüyor muyuz? Hep şikâyet, istek ve tehdit. Çünkü dertleri başka. Yoksa şantiyeleri niye basıp ateşe versinler?
 
Hain, bir başkasının iyiliğini istemez. Ülkemiz ne zaman olumlu ve onurlu bir adım atsa, harekete geçenlere dikkat edin. Düşmanın ağzıyla konuşuyor, azığıyla koşuyorlar.
 
Hainin sözü dâhil her şeyi oynar. Yerinde durmaz ki sözünde dursun. Sürekli sözlerini ve işlerini inkâr etmelerinden tanırsınız onları. Nihayetinde bu bir kumaş meselesidir, maya olayıdır. Hatta nasip. İnsanlıktan nasibi olmayana insanlar ne yapsın? Zaten hainin kendisi de başlı başına bir soru işareti değil midir?
 
***
 
Söyleyip bitirelim: Türkiye, sadıklar yurdudur. Hainler gelip geçer, millet ve memleket bâki kalır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.