Sosyal Medya

Güncel

Yemen'de çatışmalar: 14 ölü

Ülkede meydana gelen şiddet olaylarında 14 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı



Yemen’in çeÅŸitli bölgelerinde meydana gelen ÅŸiddet olaylarında 14 kiÅŸinin öldüğü, onlarca kiÅŸinin yaralandığı bildirildi.

Taiz kentinde Halk DireniÅŸ Güçleri (HDG) basın aktivisti Ahmet ez-Zebhani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDG ve CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye baÄŸlık güçler ile Husi ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı militanlar arasında Hamde köyünde çıkan çatışmalarda en az 2 militan ile aralarında Reform İçin Yemen Birlik Partisi yerel sorumlusu Mansur AbdulmuÄŸni es-Salvi’nin de yer aldığı HDG ve hükümet güçleri mensubu 5 kiÅŸinin öldüğünü, onlarca militanın yaralandığını belirtti.

Askeri kaynaklar da HDG ve hükümete bağlı güçler ile Husiler arasında Ed-Dali ilinin El-Meksere mevkisinde çıkan çatışmada 4 Husi militanın öldüğünü, hükümet güçleri mensubu 2 kişinin yanı sıra birkaç Husi militanın yaralandığını aktardı.

Yemen ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise askerler ile Husi militanlar arasında Şebva iline bağlı Useylan ilçesinde çıkan çatışmada 3 militanın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.