Sosyal Medya

Güncel

Rusya: Saldırı videosu montaj

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, UNICEF tarafından dile getirilen, Suriye’nin İdlib bölgesindeki bir okula düzenlenen Rus hava saldırısının görüntüleri için montaj dedi.



Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Ä°gor KonaÅŸenkov, UNICEF tarafından dile getirilen, Suriye’nin Ä°dlib bölgesindeki bir okula düzenlenen hava saldırısının arkasında Moskova’nın olduÄŸu yönündeki iddiaların gerçeÄŸi yansıtmadığını iddia etti.

ANALÄ°Z EDÄ°LDÄ°

Medyanın da yayınladığı, okula düzenlenen hava saldırısının görüntülerinin 10 farklı parçanın montajı olduÄŸunu söyleyen KonaÅŸenkov, Rusya Savunma Bakanlığı’nın UNICEF’ten gelen bilgiyi kontrol etmek için Suriye’nin kuzeyindeki hava sahasını gözlemleyen tarafsız kontrol araçlarından edinilen tüm bilgileri büyük bir titizlikle analiz ettiÄŸini kaydetti.

BİZİM UÇAKLARIMIZ ORADA YOK

Sputnik'in haberine göre KonaÅŸenkov, şöyle devam etti:

“Batı medyasında yayınlanan ve Hass yerleÅŸimine yapılan hava saldırısının görüntüleri olduÄŸu iddia edilen video, günün farklı saatlerinde farklı çözünürlükle çekilen 10 farklı parçanın montajı. 26 Ekim ÇarÅŸamba günü, Rusya Uzay Hava Kuvvetleri’ne ait hiçbir uçak söz konusu bölgeye girmedi.

UNICEF: 22 ÖĞRENCİ 6 ÖĞRETMEN ÖLDÜ

UNICEF'ten yapılan açıklamada, 22 çocuk ile 6 öğretmenin ölümüyle sonuçlanan saldırının, Suriye'de 5 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalarda bir okula yapılan en kanlı saldırı olduğu vurgulandı.

SURİYE İNSAN HAKLARI GÖZLEMEVİ: RUSYA YAPTI

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib yakınlarındaki yerleşim yerlerinden Hass'a toplamda altı hava saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Gözlemevi saldırıları ya Suriye ordusuna ait uçakların ya da Rus jetlerinin düzenlediğini belirtti, toplamda 35 sivilin öldüğünü söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.