Sosyal Medya

Coğrafyamız

Dağıstan'da 18 başörtülü öğrenci gözaltında

Mahaçkale dil merkezinde 18 başörtülü kız gözaltına alındı



Dağıstan’daki Rus güvenlik birimlerinin Mahaçkale’deki dil merkezine gelen 18 başörtülü Müslüman öğrenciyi gözaltına aldı. Dil merkezi müdürü Alena Dzioubinski, dil merkezinin halen açılma sürecinde olduÄŸunu bu yüzden vergi belgeleri alınmamış ve bireysel giriÅŸimcilerin kaydının tam olarak yapılamadığını söyledi.

Dzioubinski, "Tadilat çalışmaları devam ediyordu. Dersler düzenli olarak baÅŸlamadı. Müslüman kızlar kayıt yaptırma toplantısına gelmiÅŸler. Polis de onları kimliklerini belirlemek için Sovyet emniyet müdürlüğüne götürdü” dedi.

Rus güvenlik kuvvetleri 18 kız öğrenci adayı ile birlikte dil merkezinde bulunun üç kişiyi ve sokakta kızların serbest bırakılmasını isteyen bir kişiyi de gözaltı merkezine götürdü.

Gözaltına alınanların polis departmanı müdürü Murad Kurbanov’un görüştüğü, daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Dağıstan'ın başkenti Mahaçkale'deki okullarda öğrenciler için özel sınıf 'pasaportu' oluşturuldu. Bu pasaportla, kız öğrenciler, başörtülü olup olmadığına göre tasnif ediliyorlar.

"Kafkas Knot" ajansı daha önce de Rusya'nın çeşitli eğitim kurumlarında başörtüsü yasağı kararı alındığını duyurmuştu. Nazran şehri lisesi, Volgograd Devlet Üniversitesi ve Moskova'daki Tıp Enstitüsü tıbbi kolej öğrencileri de bu konuda şikayetlerini belirtmişlerdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.