Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Kaddafi, Afrika'da yabancı askeri üslere karşı çıkması nedeniyle öldürüldü'

Libya'nın devrik lideri Kaddafi'nin döneminde başbakan yardımcısı olarak görev yapan Safi, Kaddafi'nin, Batı'ya karşı izlediği kararlı politikalar nedeniyle, öldürülmesinin beklendik bir gelişme olduğunu söyledi.



Sputnik'e konuşan Libya'daki Batı destekli halk ayaklanmasının ardından linç edilerek öldürülen Muammer Kaddafi'nin başbakan yardımcısı El Tayyip Es Safi, Kaddafi'nin Afrika'daki yabancı askeri üslerle ilgili tutumunu hatırlattı.
 
Kaddafi'nin Libya baÅŸta olmak üzere Afrika'daki yabancı üslere, özellikle de batılı ülkelerin üslerine, karşı çıktığını anımsatan Safi, "1969 devriminden sonra Kaddafi, Libya ekonomisi ve siyaseti için baskı oluÅŸturan üslere karşı aktif bir politika izlemeye baÅŸladı. Kaddafi'yi öldürmelerinin nedeni bu" dedi. 
 
'KADDAFÄ°'NÄ°N POLÄ°TÄ°KASI, BATI'NIN PLANLARINI BOZDU'
 
"Eski Libya lideri, Afrika'nın güçlenmesi ve bağımsızlığını artırması yönünde politikalar izledi ve bu, Batı'nın planlarını bozup ABD'nin hegemonyasını tehdit etti" diyen Safi, önceden tamamen bağımsız olan Libya'nın Kaddafi'nin ölümünden sonra her alanda dışa bağımlı bir ülke haline geldiğinin altını çizdi. Kaddafi, 20 Ekim 2011'de kameralar karşısında linç edilerek öldürülmüştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.