Sosyal Medya

Kürsü

“Kişiliğini makamından alanlar, makamdan sonra kişiliksiz kalırlar"



Yeryüzünde iman ile hayata başlamayan, ilk önce insanları imana davet etmeyen Peygamber yoktur. İman, Allahû Teâla tarafından gönderilmiş olan bütün Peygamberlerin evleviyatıdır, en öncelikli meselesidir. Dolayısıyla Müslümanların gönüllerinin, gündemlerinin ve günlerinin evleviyatı iman olmalıdır.

Biz Müslümanlar Ä°slâm üzere doÄŸar iman ile büyürüz. Ä°slâm’sız yaÅŸamaktansa imanımızla ölürüz. KiÅŸiliklerini imandan alanlarla makamdan alanlar hiç bir olur mu? Emirü’l Mü’minin Hz. Ömer (R.a.) der ki: “KiÅŸiliÄŸini makamından alanlar, makamdan sonra kiÅŸiliksiz kalırlar.”Müslüman insan, kiÅŸiliÄŸini makamda deÄŸil, imanda bulan insandır. Ä°slâm’da her ÅŸey imandan sonra baÅŸlar. Ä°stikamet de, istikrar da imandan sonradır. Rabbimiz buyuruyor:

‘’Şüphesiz Rabbimiz Allah’tır deyip sonra dosdoÄŸru olanlar var ya onların üzerine melekler iner ve korkmayın üzülmeyin size vaad olunan cennetle sevinin derler.’’ (Fussilet Sûresi/ 30)

Müslümanlara istikamet bulduran imandır. Müslümanlar istikamet sahibi oldukları için iman etmediler. Aksine iman ettikleri için istikamet sahibi oldular. Müslüman olarak imanımız; hürriyetimizdir, zürriyetimizdir, emniyetimizdir, adaletimizdir, izzetimizdir ve onurumuzdur. İmanımız giderse her şeyimiz gider. Her şeyden önce kendi imanımızı kurtarmakla mükellefiz.

Müslümanları ayakta tutan gücün adı imandır. İman, Müslümanların varlık sebebidir. İman kaybolursa, Müslümanlar da kendiliğinden kaybolurlar. Bundan ötürüdür ki, İslâm düşmanları bütün çaba ve gayretlerini Müslümanları imanlarından koparmaya, imanı gündemden düşürmeye teksif etmiş bulunmaktadırlar.

Ä°man bütün zamanların ve mekânların evleviyatıdır. Müslümanların coÄŸrafyasında ve de Müslümanların arasında imanı ikinci mesele haline getirmek, Müslümanları bitirmektir. Bundan ötürüdür ki; imanı her Müslüman ferdin kalbinden söküp atıncaya kadar Ä°slâm’la ve Müslümanlarla uÄŸraÅŸmak, Ä°slâm düşmanlarının en eski ve en temel hedefleri olmuÅŸtur.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen Askeri Darbe Kalkışması neticesinde en çok “iman” zarar gördü. “Biz de Müslümanız” diyenler dahi idarede ve idarecilerde imanı, Ä°slâm’ı aramanın gerekmediÄŸini seslendirmeye baÅŸladılar. “Biz de Müslümanız” diyenler tarafından imanın ötelenmesi, örselenmesi bir kıyamet alâmetidir. Ä°ster ferd, ister cemaat ve isterse devlet seviyesinde olsun, ehliyet ve liyakat ÅŸartı, imandan sonra gelir. Allah’tan, Allan’ın gönderdiÄŸi Kur’ân’dan, Åžeriat’tan emin olmayanlar ve Allah’ın da kendilerinden emin olmadığı kimseler, ehliyet ve liyakat sahibi olamazlar. Ehliyet ve liyakati imanın önüne geçirenler, ehliyet ve liyakatten sonra iman gelir diyenler, la dini sistemin bekasıyla birlikte imansızlardan kendilerine idareciler edinmek isteyenlerdir.Laiklik, cumhuriyet kem küm. Hüküm Allah’ındır baÅŸka yoktur hüküm! 

Gönlünüzde, gündeminizde imanı birinci sıraya koymamışsanız, sıraya koyduklarınızın tümünü kaybetmeye mahkûmsunuz. Bir memlekette iman ikinci mesele haline gelmiÅŸse, orada kölelik devri baÅŸlamış demektir. Ä°manın iktidar olmadığı yerde esas olan kölelik ve esarettir. Ä°man meselesini Türkiye’de birinci mesele olmaktan çıkarmaya sebep olan Askeri darbe kalkışması, Ä°slâm’ın ve Müslümanların imajıyla oyun oynama çalışmasıdır. 

Öyle bir zamana düştük ki; imana hizmet etmek maksadıyla yola çıkanların ellerindeki “Kırık Testi”den Müslüman Anadolu halkının kanı damlıyor. Küresel katil Amerika’nın emri üzere Ä°slâm’ın ve Müslümanların temiz imajı alınıyor. Kelime-i Tevhid’in ilk yarısı olan “Lâ ilahe Ä°llâllah”ı söylediÄŸi halde ikinci yarısı olan “Muhammedurrasulullah”ı önemsemeyen, olmasa da olur gibi gösteren, Allah katında tek geçerli ve kabul edilecek din olan Ä°slâm’a girip Müslüman olabilmek için Hz. Muhammed (sav)’e imanı gereksiz ya da önemsiz gören veya gösteren kiÅŸiler, imanın bütünlüğünü önemsemeyen, örseleyen, öteleyen iman düşmanlarıdır. Ä°mana ekleme ve imandan çıkarma yetkisini kendilerinde görenler, Allah’ın diniyle oyun oynayanlardır. 

Ä°manı evleviyat edinmiÅŸlerin nezdinde doÄŸru olan kuvvetli olan deÄŸil, haklı olandır. Haklı olanı güçlü kabul etmeyenler, imanı evleviyat edinmeyenlerdir. Bir “Ãœmmet ki, kuvvetlide zaifin hakkı hapis; Böyle ümmeti Allah asla eylemez takdis...” Ä°nsan din ile din de imanla hayatta kalır. Ä°manın tahrifi, dinin tarihibidir.

Zaman, imanı bütün meselelerimizin önüne geçirme zamanıdır. Ä°mandan daha mühim meseleleri olanlar, henüz mü’min olma vasfını kazanmamış olanlardır. Din kardeÅŸlerinin imanlarına kuvvet vererek kendi imanlarını kurtarmaya çalışanlar, vazife-i asliyelerini yerine getirenlerdir. 

Mustafa Çelik

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.