Sosyal Medya

Güncel

Ünlü işadamına FETÖ Operasyonu!

FETÖ bağlantısı sebebiyle arandığı sırada yurt dışına kaçan iş adamı Faruk Bayındır'a ait Tarkim Havacılık hangarları polis tarafından mühürlendi.



FETÖ bağlantısı sebebiyle arandığı sırada yurt dışına kaçan iş adamı Faruk Bayındır'a ait Tarkim Havacılık hangarları polis tarafından mühürlendi. Hangardaki uçaklarda da arama yapıldı.
15 Temmuz’daki darbe giriÅŸiminin ardından yapılan operasyonlarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile baÄŸlantısı olduÄŸu iddia edilen ve yurt dışına kaçtığı tespit edilen Faruk Bayındır’ın ÅŸirketi olan Tarkim Havacılık’a ait hangar polis tarafından mühürlenirken, hangarda bulunan uçaklarda arama yapıldı.
 
Alınan bilgiye göre, geçtiÄŸimiz mart ayında Tarkim Havacılığa ait yapılan ÅŸikayetler sonrası DHMÄ° (Devlet Hava Meydanları Ä°ÅŸletmesi ) tarafından soruÅŸturma baÅŸlatılmıştı. Bu arada 15 Temmuz’da meydana gelen darbe giriÅŸiminin ardından Tarkim Havacılığın sahibi olan Faruk Bayındır, ABD’ye kaçmıştı. FETÖ terör örgütü ile iliÅŸkisi olduÄŸu iddia edilen Bayındır’ın yurt dışına kaçması üzerine DHMÄ° tarafından yapılan soruÅŸturma geniÅŸletildi.
 
Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’den alınan yetki üzerine bugün Atatürk ve Adana Havalimanlarında bulunan Tarkim Hangarlarında polis ekipleri geniÅŸ çapta inceleme baÅŸlattı. Saat 15.00’te Atatürk ve Adana Havalimanı’nda bulunan hangarlarda polis ekiplerinin bakım için bulunan 10 uçakta arama yaptığı öğrenildi.
 
PERSONELÄ°N KARTLARINA EL KONULDU
 
Bu arada Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda bulunan Tarkim Havacılığa ait uçak bakım hangarının kira sözleÅŸmesi, ev sahibi durumunda bulunan DHMÄ° (Devlet Hava Meydanları Ä°ÅŸletmesi) tarafından mahkeme kararıyla fesh edilerken, görevli personelin apron giriÅŸ kartlarına el konuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.