Sosyal Medya

Güncel

Bakın FETÖ İstanbul'u kaça ayırdı!

FETÖ /PDY soruşturmasında şüphelilerin evleri ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bulunan dokümanlarda istanbul'u Anadolu Eyaleti, Suriçi Eyaleti, Surdışı Eyaleti ve Boğaziçi Eyaleti şeklinde 4’e ayırdığı tespit edildi.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından FETÖ / PDY soruÅŸturması kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı. Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar SoruÅŸturma Bürosu’nca yürütülen soruÅŸturma kapsamında, FETÖ / PDY Terör Örgütünün BoÄŸaziçi Eyalet Sorumlusu oldukları iddia edilen şüphelilere operasyon düzenlendi. 11 farklı ilde gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iÅŸ yerlerinde arama gerçekleÅŸtirildi, bazı dökümanlara el konuldu.

SUÇLAMA TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAK

Sarıyer Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin FETÖ’nün BoÄŸaziçi Eyalet Bölgesi olarak belirlediÄŸi Sarıyer, BeÅŸiktaÅŸ, BeyoÄŸlu, ÅžiÅŸli ve Kağıthane ilçelerinin sorumlu eyalet imamları oldukları iddia ediliyor. Şüpheliler hakkında "Terör örgütü FETÖ / PDY üyesi omak " suçundan iÅŸlem yapıldığı öğrenildi.

Ä°STANBUL’U 4 EYALETE AYIRMIÅžLAR

Örgütün Ä°stanbul yapılanmasını Anadolu Eyaleti, Suriçi Eyaleti, Surdışı Eyaleti ve BoÄŸaziçi Eyaleti ÅŸeklinde 4’e ayırdığı tespit edildi. BoÄŸaziçi Eyaleti’ne ise Sarıyer, BeÅŸiktaÅŸ, BeyoÄŸlu, ÅžiÅŸli ve Kağıthane ÅŸeklinde 5 ilçeye ayırdıkları tespit edildi. Şüpheliler emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından ÇaÄŸlayan’da bulunan Ä°stanbul Adalet Sarayı’na sevk edilecek.

Ä°STANBUL/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.