Sosyal Medya

Coğrafyamız

"Mısır Türkiye ile gerginliği sonlandırmaya hazır"

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Türkiye’nin Mısır ile gerginliği giderme niyeti bulunduğunu, ülkesinin de buna hazır olduğunu söyledi.



Mısır'da yayın yapan El Yevm Es-Sabi Gazetesi’ne konuÅŸan Mısır  DışiÅŸleri Bakanı Şükri, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile son iki haftada  Venezuela ve New York’ta olmak üzere iki defa bir araya geldiklerini dile  getirerek, görüşmeleri olumlu olarak niteledi.
 

ÇavuÅŸoÄŸlu’nun kendisine bir mesajının olup olmadığı ÅŸeklindeki soruya  ÅžÃ¼kri, “GeçmiÅŸ gerginlikleri giderme niyetinin paylaşıldığı bir görüşme oldu.  Türk DışiÅŸleri Bakanı Sayın ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye’nin Mısır ile gerginliÄŸi giderme  niyetini dile getirdi. Ben de Mısır’ın buna hazır olduÄŸunu ifade ettim.
 
Ä°liÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi ile ilgili gelecekte atılacak adımlar adına görüşmeler  olumluydu. Mısır yönetimi, Türk ve Mısır halkları arasındaki iliÅŸkilerin  tarihinin köklü ve çok güçlü olduÄŸunu devamlı hatırlatmaktadır.”
cevabını verdi.
 
Şükri, gazetenin bugünkü baskısında yayınlanan mülakatta sözlerine  ÅŸÃ¶yle devam etti: "Mısır’ın dış politikası katı ve deÄŸiÅŸmez deÄŸil. Ãœlkemizin  menfaatleri, Arap ve Körfez halklarının çıkarları doÄŸrultusunda, prensiplerimize  uygun yeni geliÅŸmelere her zaman açığız. BaÅŸka ülkelere düşmanca tavır  takınmaksızın, BM ilkeleri çerçevesinde Mısır halkının çıkarlarını gözeten ve  diÄŸer halkların haklarını da çiÄŸnemeyen bir dış politika anlayışımız var.
 
ÇavuÅŸoÄŸlu ve Şükri 17-18 Eylül 2016 tarihlerinde Venezuela'nın ev  sahipliÄŸinde yapılan 17'nci BaÄŸlantısızlar Hareketi zirvesinde ve geçen hafta New  York'ta düzenlenen BirleÅŸmiÅŸ Milletler 71'inci Genel Kurulu genel görüşmeleri esnasında bir araya gelmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.