Sosyal Medya

YaÅŸam

Zincir marketlerde kurban etlerinde usulsüzlük iddiası

Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı'nda vekalet yoluyla paket halinde kurbanlık hissesi satışı yapan ulusal zincir marketlerin verdiği etlerin içerisinde usulsüzlükler olduğunu ileri sürdü. Yardımcı, 'Alıp baktığımız zaman kutuların içerisinde bir kurbanda olması gerekenler yok. Bir hayvana ait olması gereken parçalar olmazsa o hisse kurban olmaz' dedi.



Antalya Kasaplar Odası BaÅŸkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı'nda vekalet yoluyla paket halinde büyükbaÅŸ kurbanlık hissesi satışı yapan ulusal zincir marketlerin verdiÄŸi etlerin içerisinde eksikliklerin olduÄŸunu ileri sürdü. Marketlerden alınan hisselerin içerisinde bir kurbanlık koyunda iki but, iki kol, iki kaburga, iki pirzola, bir tane de gerdan olması gerektiÄŸini belirten Yardımcı, “Kutuların içerisinde bir kurbanda olması gerekenler yok. Bunlar kilo ile et satar gibi kurban satıyorlar. Kurbanın zaten tanımı var. Kutuları açtım, inceledim bir deÄŸil iki deÄŸil çoÄŸu aynı durumda. Parçalar tam deÄŸil" dedi.

"Vatandaşlarımızı hep kandırıyorlar"

Marketlerden alınan kurban etlerinin kasaplara kıyma, kuÅŸbaşı ya da parçalanması için getirildiÄŸinde durumu fark ettiklerini söyleyen Yardımcı, vatandaşın doÄŸal olarak bunun farkında olmadığını ve sadece kendisine verilen kurban etinin kilosuna baktığını kaydetti. Kutular içerisine konulan butlardan birisinin küçük birisinin büyük olduÄŸunu iddia eden Yardımcı, “Butlar büyük bir hayvana ait, kollar küçük bir kuzuya ait. Bu kuzunun kurban olması zaten caiz deÄŸil, kuzu göründüğü kadarıyla ufak bir kuzu. Böyle bir hisse kurban olmaz. Sadece kilo doldurmak için kullanıyorlar. Bu alışveriÅŸ merkezlerinin hisse yoluyla kurban satmalarına hep karşı oldum. Karşı olmaya da devam edeceÄŸim. VatandaÅŸlarımızı hep kandırıyorlar. Bizim dinimiz ve bayramımız ile alay etmesinler. Bunu fırsata dönüştürmesinler" açıklamasını yaptı.


'Butlar büyük bir hayvana, kollar küçük kuzuya ait. Etler de buz gibi, ne zaman kesildiği bile belli değil'

 

"Ben bir Müslüman olarak soruyorum bu hayvanlar nerede kesiliyor?"

Marketlerin Kurban Bayramı'nı Kurban Bayramı olarak düşünmeden hareket ettiÄŸini savunan Yardımcı, “Bunlar bizim dinimizle sanki alay ediyorlar. Ben bunların sattıklarını kurban olarak kabul etmiyorum. Biz onların bayramlarında alay etmiyoruz. Onlar bizim diniz ile açık açık alay ediyorlar. Åžiddetle kınıyoruz. AlışveriÅŸ merkezleri bizim her ekmeÄŸimizi elimizden aldılar. Buralar her Kurban Bayramı'nda devlet tarafından denetlenmelidir. Ben bir Müslüman olarak soruyorum bu hayvanlar nerede kesiliyor? Kutudan çıkan etler buz gibi. Nerede ve ne zaman kesildiÄŸi belli deÄŸil. Bunlarla ilgili elimde bir çok bilgi var" diye konuÅŸtu.

"Kurbana ait bütün parçaların olması gerekiyor"

Antalya İl Müftüsü Osman Artan ise, zincir marketler tarafından satılan kurban hisselerinde bir kurbana ait bütün parçaların olması gerektiğini belirtti.

Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.