Sosyal Medya

Siyaset

CHP KHK'lar için Anayasa Mahkemesi'ne gidecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu OHAL kapsamında çıkan ilk Kanun Hükmünde Kararnamesi dışındaki tüm KHK'lar için Anayasa Mahkemesi'ne gidileceğini söyledi.



CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu OHAL kapsamında çıkan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yürütülen bazı uygulamaları eleÅŸtirdi. KılıçdaroÄŸlu, "Ä°lk kararname dışındaki tüm KHK'ları, Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız" dedi. KılıçdaroÄŸlu, KHK’larla yaÅŸanan maÄŸduriyetlerin çok arttığını konuyu BaÅŸbakan Binali Yıldırım’la da ele almak istediklerini de söyledi.

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in haberine göre, son KHK ile 12 binden fazla öğretmenin açığa alındığına dikkat çeken KılıçdaroÄŸlu, “PKK ile doÄŸrudan irtibatı olanlar, PKK’nın talimatı ile hareket edenler varsa yakasına yapışın, yargılayın, suçlu bulursanız atın. Ancak bu kadar öğretmeni PKK’lı diye atmak anlaşılır gibi deÄŸil. Atatürkçü, Cumhuriyet deÄŸerlerine baÄŸlı kamu görevlileri de atılıyor. Bazı illerdeki öğretmen sayısının yarısına yakını açığa alınmış. Akademisyenler de aynı torbaya konulmuÅŸ. Bildiriye atıp sonra imzasını çekenleri bile atmışlar. Bu nasıl bir tablodur. Birçok maÄŸduriyet oluÅŸuyor” dedi.

BAŞBAKANLA GÖRÜŞECEĞİZ

İlk kararname konusunda bir uzlaşma olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sonraki kararnamelerin OHAL kapsamına alınması doğru olmayan uygulamalarla dolu olduğuna dikkat çekti.

KılıçdaroÄŸlu, bayram tatili bittikten sonra yoÄŸun bir mesainin kendilerini beklediÄŸini belirterek, “TBMM’ye geldikçe bakacağız. Ä°lk kararname dışındaki bütün kararnameleri iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne götüreceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

KılıçdaroÄŸlu, KHK’larla yaÅŸanan maÄŸduriyetlerin çok arttığını vurgularken konuyu BaÅŸbakan Binali Yıldırım’la da ele almak istediklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre KılıçdaroÄŸlu bayram öncesinde Yıldırım ile görüşmek istedi ancak Yıldırım, “Bayram sonrasında görüşelim” dedi. KılıçdaroÄŸlu’nun Yıldırım ile görüşmeye, CHP’nin KHK’larla oluÅŸan maÄŸduriyetleri tespit etmek için kurduÄŸu komisyonun tespitlerini ileteceÄŸi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.