Sosyal Medya

Güncel

Gürcistan Zekeriya Öz ve A. Öksüz haberlerini resmen yalanladı

Gürcistan İçişleri Bakanlığı, FETÖ'nün Hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz'ün Gürcistan'da tutuklandığı iddialarını yalanladı.



Gürcistan İçişleri Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün ve hakkında yakalama kararı bulunan eski cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz'ün, Gürcistan'a gözaltına alınarak tutuklandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

KANIT YOK

Bakanlık Basın Birimi Müdür Yardımcısı Tamta Kokeladze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Öz ve Öksüz'ün Gürcistan'da bulunduklarına yönelik iddiaların doğrulanması için ortada yeterli kanıt bulunmadığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu nedenle söz konusu kişilerin Batum'da gözaltına alınarak tutuklandığı iddiaları doğal olarak gerçeği yansıtmamaktadır. Şu anki duruma göre bu kişilerin Gürcistan'da olduklarına ilişkin iddiaların doğrulaması için elimizde yeterli kanıt yok. Doğal olarak da bu kişilerin burada bulundukları iddiaları doğrulanmadığı gibi onların Batum'da gözaltına alınması iddiaları da gerçeği yansıtmıyor."

GÃœRCÄ°STAN'DA Ä°DDÄ°ASI

Bazı basın yayın organlarında, FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün Gürcistan'a kaçtığı iddiaları yer almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.