Sosyal Medya

Genel

Abant Platformu mercek altına alınmalı

Dinlerarası diyalogu safsata olarak niteleyen Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma “Vatikan’ın güdümünde oluşturulmuş, fakat esas itibariyle Siyonizmin kontrolünde olan gizli bir oluşumdur bu. Bu kapsamda Abant Platformu da mercek altına alınmalı” dedi.



15 Temmuz ihanet ve işgal girişimi, Türkiye tarihinin en karanlık hadiselerinden birisi olarak tarihteki yerini aldı. Bu elim ve karanlık olayın milletin direnişiyle atlatılmasıyla birlikte FETÖ'nün karanlık yüzü biraz daha gün yüzüne çıkmaya başladı. Şüphesiz ki bundan sonra FETÖ'nün içyüzünü ve Türkiye'ye yönelik zararını ortaya koyacak pek çok çalışma, tanıklık ve tespit olacaktır. Fakat şu sıra, FETÖ'nün ve hakim kılmaya çalıştığı sapkın anlayışın karşısında on yıllardır duran isimlere kulak vermek lüzumlu görünüyor. Bu isimlerden birisi de, saygın bir alim olan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma. Bu yüzden ben de bu kez sorularımı FETÖ'nün hem mağduru olan, hem de uzun yıllar önce bu örgütü teşhis eden bir isim olarak Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Hoca'ya yönelttim. Hoca, güncelden tarihe yayılan bir dikkatle FETÖ'nün akaidini, sicilini ve niteliğini somut örneklerle ve kendi tanıklığıyla açıkladı.

15 Temmuz'da FETÖ'nün bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bu örgütten bu kadarını bekler miydiniz?

Bu fitne odağının çok gaddar olduğunu biliyordum; ancak bu kadar ileri gidebileceğine inanmıyordum doğrusu. Her ne kadar yılanın başını tanıyorsam da bu yılanın bu denli zehirli olacağını aklımın köşesinden geçirmemiştim.

YILANIN BAÅžI

Yılanın başı derken Fetullah Gülen'i mi kast ediyorsunuz?
Evet, Fetullah'ı.

Siz de bu cemaatin gadrine uğradınız, içinde bulunduğumuz tabloya ilişkin ne söylersiniz?
Bu felaketin sebebi üzerinde durmak lazım. Benim meslektaşlarım en başından itibaren gerçeğin yanında olmadılar. Ben Fetullah'ı eleştirirken, onun İslami akideden ve davranışlardan uzak olduğunu söyleyince arkadaşlarım bana gülüyorlardı, beni ciddiye almıyorlardı. Bundan dolayıdır ki, bu yılanın büyümesine sebep oldular ve dolayısıyla onlar da suçludurlar.

Kaç yılında itikadi olarak bozuk olduklarını söylüyordunuz?

1970'li yıllardan Sakarya Üniversitesine geçinceye kadar.

Sakarya'da ne oldu?

Sakarya Ãœniversitesi'nde Ä°lahiyat Fakültesi açılınca, beni oraya istediler. Ben de naklen gittim. Fakülte yeni olduÄŸundan, 20-25 tane araÅŸtırma görevlisi alacaktık. Sınav günü Suat Bey, yani dekanımız, bana bir liste getirdi ve o listedekileri alacağımızı söyledi. Ben de, "Tamam, inÅŸallah imtihanı kazanırlar alırız" dedim. Suat Yıldırım, "Hayır, baÅŸkasını deÄŸil, sadece bunları alacağız, imtihan olayını düşünme" dedi. Ben böyle bir ÅŸeyin mümkün olmayacağını, bunun hesabını ne benim ne de kendisinin Allah'a veremeyeceÄŸini söylememe raÄŸmen, ısrarla, “Ben böyle istiyorum” dedi. Ben yine karşı çıktım, "Yapabilirsen yap!" diyerek böyle bir ÅŸeye müsaade etmeyeceÄŸimi söyledim.

ADİL ÖKSÜZ'Ü YILDIRIM ALDI

Sonra ne oldu?

Daha fazla üsteleyemedi. Sınavı baÅŸlatmamızdan önce, tekrar gelerek tüm dillerden sınava girecek kiÅŸiler için Muhammed Hamidullah Hoca'nın “Ä°slâm'a GiriÅŸ” kitabından aynı bölümü sormamızı önerdi. Ben de “olabilir” dedim. Bunun üzerine kitaptan bir sayfa açarak 'burayı soralım' dedi. Ben de, “Hayır burası olmaz! AkÅŸam burayı ÅŸakirtlerine ezberlettin, sonra da burayı soralım” diyorsun. Onun için 300 küsur sayfalık kitaptan bu sayfa hariç hangi sayfayı istiyorsan orayı soralım” dedim. Çok bozuldu ve gidip bir baÅŸka sayfa seçip fotokopisini alıp geldi. Biz de bekliyoruz. Fotokopilerini yapıp, sınav odasına gitti ve sınav baÅŸladı. MeÄŸer o esnada odasına gitmiÅŸ ve soracağımız sahifenin tercümesini, Türkçeye çevrilmiÅŸ olan kitapta bulmuÅŸ, bu çeviriyi çoÄŸaltmış ve ÅŸakirtlerine kopya vermiÅŸ.

Sonra ne oldu?

Sınavda bulunan diÄŸer adaylar bu durumu fark ederek rektörlüğe ÅŸikâyette bulundular. Rektörlük de Sabahattin Zaim Hoca'yı muhakkik tayin etti. Sabahattin Hoca geldi ve kopya durumunu tespit etti. Daha sonra Suat Bey'e dönerek, “Suat Bey, hadi Allah'tan korkmuyorsun, peki insanlardan da mı utanmıyorsun! Böyle bir ÅŸey yapılır mı?” diye kızdı ve gitti. Tabi olarak, kendilerine kopya verilen bu adayların, tayin edilemeyeceÄŸini sanıyordum. MeÄŸer rektörlük, bu rezalete raÄŸmen, kendilerine kopya verilenleri atamış!

Darbeyi yöneten Adil Öksüz de aynı üniversiteden...

İşte bu mel'ûn darbe sonrasında Sakarya İlâhiyat'tan atılan ve Fetullah'ın baş imamı/baş şeytanı olan Adil Öksüz de bunlardan birisiydi! Evet! 15 Temmuz'da darbeci askerlerin başına geçen, Fetullah'tan emir getiren "kopya doktoru" Adil Öksüz denen Amerikan uşağıdır!

DÄ°YALOG SAFSATADIR

Bu örgüt siyasi açıdan üst akıl tarafından bir ihale almış, bu aşikar. Aynı zamanda İslam'ı tahrip etmek için bir vazifeleri de mi var?

Åžu anda Ä°slam dünyasına karşı hiç sönmemiÅŸ bir savaÅŸ vardır. Bu savaÅŸta Batı, kendileri için elveriÅŸli insanları kullanıyor ki Fetullah, onlar için biçilmiÅŸ kaftandır. Bu konuları, seneler öncesinden “Sömürü Ajanı Ä°ngiliz Misyonerleri” kitabımda ayrıntılı olarak anlattım. Burada ayrıntıya girmiyorum. Bu yöntem 19. yüzyılın başından bu yana bu coÄŸrafyada kullanılıyor. Ä°ÅŸte Fetullah da aynı ÅŸekilde ÅŸeytanî bir yapı kurdu. Bu baÄŸlamda Abant Platformu'nun teÅŸkilatını, katılımcılarını ve oradaki deklarasyonları da mercek altına almak gerekir.

Dinlerarası diyalog olayının arka planı nedir?

Dinlerarası diyalog safsatası, Vatikan'ın güdümünde oluÅŸturulmuÅŸ, fakat esas itibariyle Siyonizmin kontrolünde olan gizli bir oluÅŸumdur. Amaçları, Türkiye'de ve dünyanın deÄŸiÅŸik ülkelerinde toplantılar yaparak, ve de Müslümanları kullanarak bir uluslar arası “amelsiz din toplumu” oluÅŸturmaktır. Bir de bildiÄŸiniz “Abant platformu” diye bir hezeyan vardır.Bu, Fetullah'a gönül vermiÅŸ/biat etmiÅŸ veya onlara yakın duran insanların katıldığı esrarengiz bir yapıdır. Fetullah'ın finanse ettiÄŸi bu kuruluÅŸun bir ayağı Türkiye'de, esas ayağı ise Pensilvanya'dadır.

 

  1. "Benim meslektaşlarım en başından itibaren gerçeğin yanında olmadılar. Ben Fetullah'ı eleştirirken, onun İslami akideden ve davranışlardan uzak olduğunu söyleyince arkadaşlarım bana gülüyorlardı, beni ciddiye almıyorlardı. Bundan dolayıdır ki, bu yılanın büyümesine sebep oldular ve dolayısıyla onlar da suçludurlar."
  2. "Fetullah aslında melek görünümlü, bir ÅŸeytan-Deccal'dir!“Koyun postuna bürünmüş domuz” diye bir tabir vardır ya, iÅŸte tam da Feto için söylenilmiÅŸ bir sözdür!"


Melek görünümlü Deccal

Fötocuların bu kadar geniş bir kitleye yayılmaları nasıl mümkün oldu sizce?

Birincisi ÅŸantajı kullanıyorlar. Her yere kayıt edici dinleme cihazları yerleÅŸtirip insanların mahremine girip tehdit ediyorlar. Ä°kincisi burslar, iÅŸ vaatlerinde bulunup insanları bir ÅŸekilde kandırıyorlar. ÇocuÄŸunu bunlara kaptırdığı için aÄŸlayan çok anne-baba gördüm. Fetullah aslında melek görünümlü, bir ÅŸeytan-Deccal'dir! “Koyun postuna bürünmüş domuz” diye bir tabir vardır ya, iÅŸte tam da Feto için söylenilmiÅŸ bir sözdür! Kanaatime göre bu meczup ve fitneci adama uyanların bir kısmı da “Yarın benim iÅŸlerim daha iyi olabilir, doçent, profesör, rektör olabilirim, YÖK BaÅŸkanı, BaÅŸbakan olabilirim, dünyanın en büyük holdinglerinden birine sahip olabilirim” diye düşünüp bu fitneci adama uydular.

FETÖ ŞEYTANIN İZİNDE

Cenneti de vaat ettikleri de geldi gündeme. Buna ne dersiniz?

Evet veriyor. Bu adamlar da 'fenafi'ş-şeytan' olmuşlar. Şeytan, kendisine uydukları takdirde her şeyde yardım eder. Bunlar tamamen şeytanın izindeler.

Darbe başarılı olursa bir halife mi olacaktı Gülen?

Evet! Amerika adına İslâm dünyasını dizayn edecek ve Müslümanları Amerika'ya köle edecek bir Halife!

 



Diyanet görevini yapmadı

Gülen öldüğünde bu yapı devam eder mi?
Gaybı sadece Allah bilir, ne olacağını ben bilemem. Yalnız dünya üzerinde bu gibi çarpık hareketler hep olacaktır. Fetullah şeytanı gider, onun yerine başka bir şeytan gelir. Şeytan bir tane değil ki, şeytanlar vardır. Bu Fetullah da o şeytanlardan birisidir. Büyük şeytan ona istediğini yaptırıyor. Ben geçen hafta Diyanet'in Din Şurası'ndaydım. Orada da söyledim, yine söylüyorum: Eğer Diyanet İşleri Başkanlığı, zamanında görevini yapıp, bu örgütün dini hezeyanlarının karşısına çıkıp Müslüman kamuoyuyla paylaşsaydı, bu şeytan bu kadar şımarmayacak, kendisine inanan Müslümanların dinî inançlarını bu kadar tarumar edemeyecekti. Diyanet'in görevi, dinle ilgili tüm söylemleri takip etmek, içlerinde dine aykırı hususlar varsa bunu kamuya bildirmektir! Üzülerek söyleyeyim ki, Diyanet bunu yapmadı. Diyanet dışında da, birçok ilahiyat hocası da Feto cereyanına karşı sustular. Belki de onun şeytanlıklarından korktular. Eğer bizi yalnız bırakmasalardı, konuşsalardı şimdi bu hale gelmezdik. Onları haksız bulmayarak desteklemiş oldular. Bu adam boşuna büyümedi. Siz eğer mikroba ortam hazırlamazsanız mikrobun yaşama şansı yoktur. Şimdi yavaş yavaş konuşuyorlar. İnşaallah konuşmaya devam ederler, böyle şeytanların çıkışına zemin hazırlamazlar!

İslamı doğru öğretmeliyiz

Bundan sonra ne yapmak lazım?
Bütün bunların bir tek sebebi var. O sebep ortadan kaldırılmadan böyle tipler hep çıkacak. Müslümanlar kendi dinlerini bilmiyorlar. Müslümanlar Allah'u Teala'nın gönderdiÄŸi Kur'an'ı bilseler böyle ÅŸarlatanlara uymazlar. Müslümanlar bu dünyaya fazla dalıp Allah'ın ahkâmını unutmamalı. Peygamber Efendimizi doÄŸru öğrenmeliyiz. “Kur'an Müslümanlığı” deyip Peygamberimizi by-pass etmek isteyenler de var. Bu akıma karşı da durmak lazım. Peygamberimiz anlaşılmadan Kur'an anlaşılmaz. Çünkü Allah O'nu aracı yaptı, Kur'an'ı O bize getirdi. Bir diÄŸer husus da bu yerli ve yabancı misyonerlerin hayatlarını, düşmanı tanımak için iyi öğrenmek lazım. Ayrıca Haçlı Seferlerini insanlar bilmiyor. Bu konuya iyi eÄŸilmek gerekir. Kendi üzerime vecibe kıldım, oturdum 'Haçlı Seferleri' diye kitap yazdım. 'Niye okullarda okutulmaz' diye hep düşündüm. Ä°nsanımız, “futbolcular”ı tanıdığı kadar, kendi dinini, tarihini bilmiyor. Bu konuda Milli EÄŸitim Bakanlığı'na da büyük görev düşüyor. Okullarda “fetocu hocalar”ın kitapları tavsiye ediliyor! Ve en önemlisi, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'nın, bütün cemaatlerin yapıp ettiklerini, müfredatlarını, genel olarak söylemlerini inceleyerek, dine aykırı olanlarını belirleyip bunlara yönelik düzeltme ve düzenleme yapması gerekir. Yoksa gelecekte de benzeri ÅŸeyler yaÅŸamamız kaçınılmaz olacaktır. Allah bizi ÅŸeytanlardan korusun. Amin.

kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.