Sosyal Medya

Dünya

Mahathir Muhammed yeni parti kuruyor

Malezya'nın en uzun süre görev yapan başbakanı 90 yaşındaki Mahathir Muhammed, mevcut başbakana karşı yeni parti kuruyor



Malezya'nın eski başbakanlarından Mahathir Muhammed, başbakan Necib Rezzak'a dah etkin bir muhalefet yapabilmek için yeni bir siyasi parti kuracağını açıkladı. Muhammed, yeni partinin kurucuları arasında kendisinin de yer alacağını söyledi.

Ülkede en uzun süre başbakanlık yapan isim olarak ülke tarihine geçen 90 yaşındaki Muhammed, yeni bir partinin ihtiyaç olduğunu savunarak partisinin lider kadrosu arasında yer alacağını ancak başkan olmasının şart olmadığını kaydetti.

Mevcut partilerin muhalefet görevini yerine getiremediğini savunan Mahathir Muhammed, bu sebeple yeni parti kurma çalışmalarına başladığını ifade etti.

Yeni partinin kuruluşu en kısa sürede tamamlanacak. Partinin lider kadrosu arasında Muhyiddin Yassin, Mukhriz Mahathir ve Shafie Apdal gibi eski muhalifler yer alacak. Muhammed, partinin 2018 seçimlerinde iktidar olacağına ve Rezzak'ın iktidarını bitireceğine inandığını kaydetti.

Başbakan Necib Rezak, yolsuzluk iddiaları sebebiyle muhalefet tarafından sık sık eleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl hesabında Suudi Arabistan'dan yatırıldığı tespit edilen yüklü miktarda para tespit edilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.