Sosyal Medya

Kültür

UNESCO Dünya Miras Komitesi İstanbul'a geliyor

Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'un, 10-20 Temmuz'da düzenlenecek Dünya Miras Komitesinin 40. toplantısı için ideal ev sahibi olacağını belirtti.



Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'un, 10-20 Temmuz'da düzenlenecek Dünya Miras Komitesinin 40. toplantısı için ideal ev sahibi olacağını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kurucu 20 devletten biri olduÄŸu BirleÅŸmiÅŸ Milletler EÄŸitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) en önemli ana etkinliklerinden biri olan hükümetlerarası nitelikteki toplantının 10-20 Temmuz 'da Türkiye'nin baÅŸkanlığında Ä°stanbul’da düzenleneceÄŸi hatırlatıldı.

Komitenin yoğun gündemi çerçevesinde, dünya genelinde listeye kayıtlı bulunan 1031 alandan 156'sının koruma durumu raporlarının inceleneceği kaydedilen açıklamada, aynı zamanda Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesindeki alanların mevcut durumlarının ele alınacağı, Türkiye'den 10 yeni alanın kaydedileceği Geçici Listenin gözden geçirileceği ifade edildi.

UNESCO Dünya Miras Listesine kayıt için dünya genelinde sunulan 29 yeni adaylık dosyası arasında Türkiye'nin sunduğu Ani Arkeolojik Alanı başvurusunun da yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Komite toplantısına, üye ve taraf devlet temsilcileri, üst düzey UNESCO yönetimi ve UNESCO'nun tüm danışma organları yetkilileri, kültürel ve doğal miras uzmanları ve akademisyenler dahil olmak üzere 2000'e yakın katılımcı iştirak edecektir. UNESCO'nun kurucu devletlerinden biri olarak, kültür, tarih ve medeniyet bilinciyle Türkiye ve yüzyıllara uzanan tarihi geçmişi ve çok kültürlü çehresiyle eşsiz kimliğe sahip İstanbul şehri, Dünya Miras Komitesinin 40. toplantısı için ideal ev sahipleri olacaklardır."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.