Sosyal Medya

Coğrafyamız

Lübnan'a Ermenice Kur'an-ı Kerim meali gönderilecek

Doğu ve batı lehçelerinde Ermenice Kur'an-ı Kerim meali hazırlayıp yayımlayan B.M-AR Yayınevi, Lübnan'a bin adet Kur'an-ı Kerim gönderecek



Bilgi Merkezi Araştırma ve Yayınevi'nin (B.M-AR) sahibi Murat Rumevleklioğlu, Ermenilerin Ermenice Kur'an-ı Kerim mealine büyük ilgi gösterdiğini belirterek, Lübnan'a bin adet meal göndereceklerini bildirdi.

Rumevleklioğlu yaptığı açıklamada, çevirmen Yavuz Aydın tarafından doğu ve batı lehçelerinde, Elmalılı Hamdi Yazır ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkçe Kur'an-ı Kerim mealinden yararlanarak hazırlanan Ermenice Kur'an-ı Kerim mealine Ermenilerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Patrik Vekili Aram Ateşyan'a hiçbir ücret talep etmeden bin 400 adet Kur'an-ı Kerim mealini teslim ettiklerini aktaran Rumevleklioğlu, şöyle konuştu:

"Hedefimiz, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in veda hutbesindeki, 'Arap'ın Acem'e, Acem'in Arap'a üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır' sözlerinin ışığında bu Ermenice Kur'an-ı Kerim mealini, öncelikle kendi ülkemizdeki Ermeni vatandaşlarımıza, ondan sonra da dünyadaki bütün Ermenilere dağıtmak ve tebliğ hizmetini yerine getirmekti. Sağolsun Patrik Vekili Ateşyan kendisine gönderdiğimiz bin 400 adet Ermenice Kur'an-ı Kerim mealini merak edenlere dağıtmak üzere bizden teslim aldı. Dünyada da bizim çalışmamız ses getirmiş olacak ki Ermeni nüfusun yoğun olduğu ülkelerden Lübnan'dan talep aldık. Onlardan da hiçbir ücret talep etmeden bin adet Kur'an-ı Kerim mealini göndereceğiz."

Şu anda İbranice ve Süryanice meal çalışmalarına başladıklarını aktaran Rumevleklioğlu, "Süryanice bugüne kadar bir sayfa dahi Kur'an-ı Kerim meali bulunmuyor. İbranicede ise birkaç sayfa meal hazırlanmış. İki dil için de büyük eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz, iki dile de Kur'an-ı Kerim mealini kazandırmak. Bu diller için de Ermenice diline gösterdiğimiz hassasiyeti vererek, titiz bir çalışma yapıyoruz." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.