Sosyal Medya

Dünya

Havalimanı saldırısının azmettiricisini Rus yanlısı hükümet serbest bıraktı

Kafkasya Emirliği'nin dış temsilcisi olduğu dönemde Lapota olayından ötürü tutuklanan Ahmet Çatayev'in, Gürcistan'da daha sonra göreve gelen Rus yanlısı hükümet tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.



Atatürk Havalimanı saldırısının azmettiricisi ve planlayıcısı olan Ahmet Çatayev'in 2012 yılının Ağustos ayında Gürcistan'da Lapota olayından dolayı tutuklandığı ancak göreve gelen Rus yanlısı yeni hükümet tarafından serbest bırakıldığı tutuklama sırasında devlet başkanı olan Mikheil Saakashvili tarafından açıklandı.

Çatayev tutuklandığı sırada Gürcistan Devlet BaÅŸkanı olan Mikheil Saakashvili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çatayev'in yeni iktidara gelen Rus yanlısı hükümet tarafından nasıl serbest bırakıldığını anlattı. 

Mikheil Saakashvili'nin açıklaması şöyle:

"Rusya vatandaşı olan Ahmed Çatayev'in Ä°stanbul Havalimanı saldırısının planlayıcı olduÄŸu açıklandı. Çatayev, benim Gürcistan hükümetim zamanında, ÅŸu anda Odessa Polis teÅŸkilatının başında bulunan General Giorgi Lortkipanidze komutasında gerçekleÅŸtirilen bir operasyon ile tutuklandı. Çatışma sırasında güvenlik güçlerimizden üç kiÅŸi hayatını kaybetti. 

2012 yılında Gürcistan'da hükümetin başına Rus oligarklarından Ivanishvili'nin gelmesinin ardından, hiç vakit geçirmeden ve yeni kabine üyelerinin çoÄŸunun Çatayev'in "siyasi tutuklu" olduÄŸunu söylemesine raÄŸmen serbest bırakıldı. 

O zamanlar ben hâlâ devlet baÅŸkanıydım ve serbest bırakılmasına ÅŸiddetle karşı çıktım. Ancak karar savcılık makamından çıkmıştı. 

Şimdi ise çok sayıda masum insanın ölümüne sebep olan saldırının arkasında olduğu söyleniyor. 10 yaşındaki oğlum olaydan az önce o havalimanındaydı. O yüzden bu acımasız saldırının kurbanlarıyla güçlü bir duygusal bağ kurabiliyorum. Acaba Gürcistan hükümeti de aynı acıyı hissedebiliyor mu?".

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.