Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mogadişu'da otele saldırı

Mogadişu'da Eş-Şebab'ın bombalı ve silahlı saldırısında ölenlerin sayısı 15'e yükseldi.



Somali Güvenlik Kuvvetleri, ülkenin başkenti Mogadişu'da Eş Şebab örgütünün düzenlediği intihar saldırısı sonrası silahlı örgüt üyeleriyle çatıştı. Saldırıda toplam 15 kişi öldü. Saldırıda, Nasa-Hablod adlı otel hedef alındı. Silahlı 4 saldırgan etkisiz hâle getirildi.

Otelin çatısında ve üst katlarında mevzilenmiÅŸ örgüt militanlarıyla saatler süren çatışma sonunda Yüzbaşı Muhammed Hüseyin, "KuÅŸatmayı sona erdirdik. Son militanlar da çatıda öldürüldü." dedi. Güvenlik görevlileri, otelde baÅŸka patlayıcı olma ihtimaline karşı bölgede araÅŸtırmalarını sürdürüyor. 

Somali'de 2004'te kurulan Eş Şebab örgütü, ülkenin güney ve orta kesimlerindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt, şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor. Mogadişu'da bir süre kontrolü ele geçirip sonrasında kaybeden örgüt, eylemlerinde devlet yetkililerinin kaldığı otelleri sıkça hedef alıyor.

Somali'de güvenlik ve istikrara katkı için Afrika Birliği ülkelerine bağlı 22 bin asker görev yapıyor.

Mogadişu'daki Mekke-i Mükerreme Caddesi'nde haziran ayının ilk haftasında da hükümet yetkililerinin kaldığı Ambassador Otel'e bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Eş Şebaplı bir intihar eylemcisinin kullandığı aracı otelin girişinde patlatması sonucu 11 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Olayın ardından silahlı saldırganlar binaya girerek bazı müşterileri rehin almıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.