Sosyal Medya

Güncel

İran'ın parası varsa Hizbullah'ın da var

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye'nin Halep şehrindeki çatışmalarda 26 savaşçılarının öldüğünü söyledi.



Nasrallah, geçen ay Suriye'de hayatını kaybeden grubun askeri kanadının sorumlusu Mustafa Bedreddin'in ölümünün 40'ıncı günü nedeniyle başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye'de düzenlenen törende canlı bağlantı ile katılımcılara seslendi.

Haziran ayında Suriye'nin Halep şehrinde çıkan çatışmalarda 26 savaşçılarının öldüğünü, bir savaşçının kayıp ve birinin de esir olduğunu söyleyen Nasrallah, buna karşın muhaliflerin ise aynı dönemde 617 savaşçılarının öldüğünü, 800'den fazla yaralı verdiklerini, 80 adet tank ve top kaybettiklerini iddia etti.

"İran'ın parası olduğu sürece Hizbullah'ın da var"

Bu tarz savaşlarda daha fazla kayıp verilebileceğine işaret eden Nasrallah, açıkladığı rakamların "Hizbullah'ın savaşta yüzlerce kayıp verdiğini iddia eden bazı medya organlarına da cevap olduğunu" ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Hizbullah'a yönelik ekonomik yaptırımlarının gruba zarar vermediğini savunan Nasrallah, grubun para ve silah gibi ihtiyaçlarını İran'dan aldığını açıklayarak, "Açıkça söylüyoruz. Hizbullah'ın finansmanı ve parası İran'dan geliyor. İran'ın parası olduğu sürece Hizbullah'ın da var." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.