Sosyal Medya

Bu yılın öne çıkan kitapları

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı 6-25 Haziran tarihleri arasında Beyazıt'ta kitapseverlerle buluşuyor. Dünya Bizim fuara katılacaklara bir rehber hazırladı...



Ä°stanbul’da oturanlar için Ramazan ayının en önemli etkinliklerinden bir tanesi de Diyanet’in düzenlediÄŸi kitap fuarı. Beyazıt Meydanı’nda gerçekleÅŸtirilen fuara katılacaklar için, yayınevlerinin bu sene çıkan kitaplarına dair bir rehber hazırlamaya çalıştık. Bu listede Profil, Ä°nsan, Beka, Ä°z, Beyan, Büyüyenay, Åžule, Pınar-Açılım, Mana, Ä°z ve Dergah Yayınları var.

PROFÄ°L YAYINLARI

Ahmet Edip BaÅŸaran, Ebubekir Kurban, Sadık Yalsızuçanlar, Tarık Tufan ve Ä°brahim Tenekeci gibi kitapları merakla beklenen yazarların kitapları yayınlandı bu sene.

Tabi yayınevinin listesinde İsmail Kılıçarslan, Furkan Çalışkan, Fatma Karabıyık Barbarosoğlu, Emel Özkan, Ahmet Murat gibi önemli yazar ve şairlerin kitaplarının da bulunduğunu tekrardan hatırlatmak gerekiyor.

Bu isimlerin yanında yayınevinin spor kitapları, güncel siyaset kitapları da dikkat çekiyor. 

Son not olarak yayınevinin kapak grafikleri için ayrıca bir dikkat ve teşekkürü not etmemiz gerekiyor.

Sitemizde yayınlanan Profil Yayınlarının kitaplarına dair haberler için buraya tıklayabilirsiniz.

Ä°NSAN YAYINLARI

Ä°nsan Yayınları bu sene ciddi bir yayın hamlesine ve yenilenmeye baÅŸlıyor. Sene içinde sahibi Ä°lhan Akıncı’nın vefatı ile sarsılan Ä°nsan Yayınları ailesi, Ä°nsan Kitap’da baÅŸladığı kültürel etkinliklerin yanında, muazzam kitap kapakları ve yeni alt seriler ile kitapseverlere güzel kitaplar sunacak inÅŸallah.

Yayınevinin Gelenekselci Ekol, tasavvuf ve Kur’an üzerine kitapları devam ediyor. Bu sene  Bir Merkeze Sahip Olmak, Aşıklar Sultanı, DoÄŸu’dan Batı’ya Düşüncenin Serüveni,Ä°mamların Tıbbı, Hz. Muhammed ve Öteki gibi önemli eserler yayınladılar. 

Sitemizde Ä°nsan Yayınları ile ilgili yayınlanan haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz. 

BEKA

Beka Yayınları Seyyid Kutub, Hasan el-Benna, Muhammed Ä°kbal gibi önemli ÅŸahsiyetlerin kitapları ile daha çok biliniyor. 

GeçtiÄŸimiz sene yayınlanan kitaplarından dikkatimizi çekenler arasında Nefis Terbiyesi: Kalbe Zarar veren iÅŸler ve kurtuluÅŸ yolları, Kur’an Ä°limleri: Menahilül Ä°rfan Tercümesi ve sitemize de zaman zaman yazıları ile katkıda bulunan Abdullah Taha Ä°mamoÄŸlu’nun Hadis ve Siyaset kitabı öne çıkıyor. 

Sitemizde Beka Yayınları ile ilgili yayınlanan haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz. 

BEYAN YAYINLARI

GeniÅŸ yayın çerçevesi ile Ä°slami camianın köklü yayınevleri arasında bulunan Beyan Yayınları, özellikle Cahit ZarifoÄŸlu ve Ä°hsan Süreyya Sırma kitapları ile, herkesin evinde muhakkak bir kitabı bulunan yayınevleri arasında. Fakat tabi ki yayınları bunlarla sınırlandırılamayacak kadar geniÅŸ. 

Fuarda gözden kaçırmamanız gereken kitaplar arasında, geçtiÄŸimiz sene üst üste yayınlanan Adnan Demircan Kitapları, Fazıl Arslan’ın Ä°slam Medeniyetinde Musiki, Müzikte BatılılaÅŸma ve Son dönem Osmanlı Aydınları kitapları, EÅŸref Edip’in kitapları ve fuarda raflarda görmeyi beklediÄŸimiz Babanzade Ahmed Naim’in kitapları var.

Sitemizde Beyan Yayınları’nın kitaplarına dair yayınlanan haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

 

BÃœYÃœYEN AY

Takipçilerinin bildiÄŸi gibi Büyüyenay Yayınları’ndan bir kitabı seçip diÄŸerini seçmemek oldukça zor. Biz yine de, diÄŸerler kitaplardan af dileyerek burada AÅŸk Gölünde Yüzen Canlar: Klasik AÅŸk Hikayeleri Külliyatı, Akif Emre’nin Ã‡izgisiz Defterler
ve Ä°z’ler kitaplarını, Halid Ziya’nın Ä°lm-i Sima’sını, Muhammed Tahir el-Karahi’nin Kafkasya Mücahidi Åžeyh Åžamil’in Gazavatı, taze yayınlanan Necip Fazıl ve Büyük DoÄŸu kitabı ile Sadi Åžirazi’nin Hükümdarlara Öğütler kitaplarını zikretmek ile yetinmeye çalışalım. 

Sitemizde Büyüyenay Yayınları ile ilgili yayınlanan haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz. 

ÅžULE

 Åžule Yayınları, Hüseyin Su, Ali Ural, TaÅŸkın Tuna gibi önemli yazarlara sahip. Bu sene çıkan kitapları arasında müzik ve ÅŸiir incelemeleri ayrı bir yer tutuyor: Ä°nsanın ÅŸiirle yeniden inÅŸası, Åžiirin Yeniden Okumak, Saz ve Söz Meclisibu kitaplardan bazıları. 

Yine bunların yanında geçtiÄŸimiz günlerde yayınevi Fatih Ali Hasaneyn Muhammed Åžerif’den üç kitap yayınladı: Åžeytan Adası Belene, Foça’ya Giden Yol, Drina Köprüsü.

Sitemizde Åžule Yayınları’nın kitaplarına dair yayınlanan haberlere buradan ulaÅŸabilirsiniz

PINAR - AÇILIM

Pınar Yayınları geçmişi 30 yılı aşkın yayınevlerimizden bir tanesi. Yayınevinde Abdullah Yıldız, Cevdet Said, Celalettin Vatandaş, Roger Garaudy gibi yazarların kitapları yıllardır ilgiyle takip ediliyor.

GeçtiÄŸimiz sene Cevdet Said kitaplarını yeni kapakları ile tekrardan yayınlayan Pınar Yayınları’nda Kur’an ve Ä°slam düşüncesi merkezli pek çok kitap yayınlandı. Bu sene yayınlanan KürÅŸad Atalar’ın Düşüncede Devrim kitabı, Mahmut Akın’ın Özgürlük Mücadelecisi ve Ä°slam Düşünürü Aliya Ä°zzeybegoviç kitabı, Hüsamettin Arslan’ınTwitmania, Etnomania, Åžiddetmania kitabı dikkat çekenler arasında.

Pınar’ın alt yayınevi olan Açılım Kitap ise bu sene güncel sosyal bilim tartışmalarına ışık tutan önemli eserler yayınladı. Yazı Devleti, Mısırda Selefi Hareket, Oyuk Topraklar, Ä°stanbul’da YaÅŸlanmak ve Yorgunluk Toplumu, geçen senenin dikkat çeken kitapları arasında.  

Sitemizde Pınar Yayınları ile ilgili yayınlanan haberlere ÅŸuradan, Açılım Kitap Yayınları ile ilgili yayınlanan haberlere de ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz. 

  MANA YAYINLARI

Yayına baÅŸladığı günden beri istikrarlı bir yayın politikası izleyen Mana Yayınları, Ä°slam düşüncesinin içinde bulunduÄŸu durumu anlamaya ve açılımlar getirmeye yol açacak kitaplara ağırlık veriyor. Ä°slami Entellektüelizm,Anlamın Ä°zinde, Müslüman Kalma Ãœzerine Denemeler,Medine’de Sosyal Hayat kitapları bu sene dikkat çeken baÅŸlıklardan bazıları.

Sitemizde Mana Yayınları ile ilgili yayınlanan haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz. 

Ä°Z YAYINLARI

Yazarları arasında Rasim Özdenören, Hayreddin Karaman, Recep Alpyağıl gibi önemli isimleri barındıran Ä°z Yayınları, bu sene Güray Süngü editörlüğünde Muhayyel dizisine baÅŸladı. Bu diziden çıkan kitapların bazıları ÅŸunlar: Remzi ÅžimÅŸek’in Bir Ä°mkansız Ölüm Denemesi, Ä°smail Isparta’nın Sonrası, Yunus Emre Özsaray’ın “Mecnun’un Åžehri Terk EdiÅŸi”. Muhayyel’in yanında yayınevi Metin KarabaÅŸoÄŸlu’nun da kitaplarını bir seri olarak yayınlamaya baÅŸladı. 

Sitemizde Ä°z Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere buraya tıklayarak ulaÅŸabilirsiniz. 

 DERGAH YAYINLARI 

     Dergah Yayınları daha ziyade Mustafa Kutlu, Ahmed Hamdi Tanpınar, Nurettin Topçu gibi isimlerin kitapları ile biliniyor fakat bünyesinde pek çok önemli eser yayınlanıyor.

   Bizim burada dikkat çekeceÄŸimiz kitaplar Osmanlı Dönemi Modern Ä°ktisat kitapları serisinden Ä°lm-i Servet veyahut Ä°lm-i Ä°ktisat; Ä°smail Kara’nın Kutuz Hoca’nın hatıraları; Hareket Dergisi’nin 1939-1953 yılları arasında yayınlanan sayılarının tıpkıbasımı ve Åžinasi Tekin’in 20 yıl sonra yeniden basılanEski Türkler’de yazı, kağıt, kitap ve kağıt damgaları.

   Sitemizde Dergah Yayınları ile ilgili yayınlanan haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz

 

 

 

KLASÄ°K YAYINLARI - KÃœRE YAYINLARI

Klasik Yayınları muhtelif serilerde yaptığı kaliteli yayınlar ile ilim dünyasına hizmet etmeye devam ediyor. Bu sene yayınladıkları kitaplar arasındaOsmanlı’da Ä°lim ve Fikir Dünyası derlemesi; Orta ÇaÄŸ Ä°slam Ä°ktisat Düşüncesi; Bir ÅŸehir kurmak: Turgut Cansever’le KonuÅŸmalar; OrtaçaÄŸ Ä°slam’ında Mesihçi Ä°nançlar ve Ä°mparatorluk Siyaseti; Fıkıh ve Siyaset kitapları mevcut.

Küre Yayınları’nın bu sene en büyük atılımı Mustafa Özel kitaplığını baÅŸlatmış olmaları. Yıllardır baskısı tükenmiÅŸ olarak bekleyen bu kitaplar peyderpey yayınlanacak inÅŸallah. Bu sene Mustafa Özel Kitaplığından Aklıkarışıklar için Kılavuz tercümesi ve Yöneticilik Dersleri tercümesi yayınlandı. Yayınevinin bir diÄŸer önemli atılımı, Ahmet Uluçay kitaplığı oldu. Bu kitaplıktan daKüller ve Kemikler ve Karpuz KabuÄŸundan Gemiler Yapmak kitapları yayınlandı.

   Yayınevinin diÄŸer dikkat çeken kitapları arasında Nakib el-Attas’ın Ä°slam  MetafiziÄŸine Prolegomena kitabı ve Novilli Ömer Efendi’nin Tarih-i Bosna  kitabı var.

   Dünyabizim’de Küre Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan,    Klasik Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

 Ã–TÃœKEN YAYINLARI

Ötüken NeÅŸriyat, milliyetçi düşüncenin en yoÄŸun yayın yapan organlarının başında geliyor. Ziya Gökalp, Yusuf Akçura gibi klasik isimlerin yanında Mehmed Niyazi, Nevzat KösoÄŸlu gibi milliyetçi-muhafazakar düşüncenin önemli isimlerinin de kitapları yayınevinin listesinde. Bu sene yayınlanan kitapları arasında DoÄŸu Türkistan’ın Tarihi CoÄŸrafyasına GiriÅŸ, Mahbub’ul Kulub, Hatıraları ile Ä°z Bırakanlar, Jön Türklük ve Kemalizm Kıskacında Ä°ttihatçılık gibi eserler dikkat çekiyor.

Dünyabizim’de Ötüken Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

KÄ°TABEVÄ°

Kitabevi’nin klasikleri arasında Mahir Ä°z’den Yılların Ä°zi, Ahmed Avni Konuk’dan Mesnevi-i Åžerif Åžerhi, Hüseyin Vassaf’ın Sefine-i Evliya ve Emine Gürsoy Naskalı’nin kitapları var.

Yayınevi’nin bu sene dikkat çeken kitapları arasında Sür Atını Kafdağına; Sultan, Sipahiler, Köylüler, Ä°ktisatçılar, Osmanlı Medeniyeti Tarihi, Solak Mustafa ve Çetesi kitaplarını sayabiliriz.

Dünyabizim’de Kitabevi Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

HAYAT YAYINLARI

Hayat Yayınları’ının önemli yazarları mevcut. En çok ilgi gören kitapları Mehmet Ali Bulut,Turgay Güler, Nurdan Damla gibi isimler…

Bu sene yayınlanan kitapları arasında KurtuluÅŸ Savaşı Hatıratı; Müslümanca YaÅŸama Rehberi; Ä°nsan Denen Meçhul ve Ä°brahim Ãœnsal’ın kitapları ve Mehmet Çelik’in Ä°htiÅŸam’dan Sefalete kitapları dikkat çekiyor.

Dünyabizim’de Hayat Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

 LÄ°TERA YAYINCILIK

  Bu sene ciddi manada kitap yayınlayan Litera Yayınları, özellikle  tasavvuf klasikleri ve tasavvuf üzerine çalışmalara dair kitapları ile  dikkat çekti. Yayınevi’nin Ä°bn-i Arabi’nin Fütuhat’ından konulara  göre yaptığı seçmelerin yanında Hamid Algar’ın Abdurrahman  Cami  kitabı ve Itzchak Weismann’ın NakÅŸibendilik kitabı literatürde  Ã¶nemli  bir boÅŸluÄŸu doldururken, Neden, Nasıl ve Kim için Kentsel  dönüşüm,  DoÄŸu’nun Kayıp Kitapları, Bir Kurucu Unsur Olarak Kaçış kitapları  da dikkat çekiyor. 

    Dünyabizim’de Litera Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

 EDAM

GeçtiÄŸimiz seneye, yayınladığı “büyükler için boyama kitabı” serisi ile damgasını vuran EDAM, bu sene de benzer mantıkla kitaplar yayınlamasının yanında, eÄŸitim, çocuk kitapları ve sosyal bilimler üzerine eserleri ile de dikkat çekti.

Bekir Gür’ün Egemen Ãœniversite kitabı, alanında önemli bir boÅŸluÄŸu dolduruyor; BoÄŸaç Hankitabı hem hikâyesi hem de çizgileri ile dikkat çekiyor; Hac: Ä°slam’ın kalbine yolculuk kitabı hem görselleri hem de metni ile okuru mest ederken, Gömülü Teori kitabı ise Türkçe’de pek dikkat çekmeyen bir alana dikkat çekiyor. Yayınevinin çocuk kitapları ve diÄŸer eserleri ise, ilgilileri tarafından zaten biliniyor.

Dünyabizim’de EDAM Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

ERDEM

Çocuk yayıncılığında 30 yılını dolduran Erdem Yayınları bu sene çok hızlı bir ÅŸekilde kültür yayıncılığı alanına da girdi. AyÅŸe Böhürler’den Bir Ters Bir Düz; Fatih Çıtlak’dan Küfür Fedaisi; Bülent Ata’dan Asuman; Halil Ä°brahim Ä°zgidenCüda kitapları ve kollektif bir çalışma olan Benim Åžarkımkitabı ile yayınevi, bu alanda da ileriki yıllarda çok ses getireceÄŸini ÅŸimdiden göstermiÅŸ oldu.

Dünyabizim’de Erdem Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

Ä°LK HARF YAYINEVÄ°

Yayınladığı klasik eser tercümeleri ile dikkat çeken Ä°lk Harf Yayınevi geçtiÄŸimiz sene Necmeddin Kübra’dan Adab Risalesi ve Seyr-ü Süluk Risalesi’ni; Abdülkerim Cili’denFütühat-ı Mekkiyye Åžerhi’ni; el-Makdis’den Tasavvuf’un Özü kitabını; el- Sülemi’denTasavvufa GiriÅŸ kitapları, dikkat çeken eserler arasında.

Dünyabizim’de Ä°lk Harf Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

H YAYINLARI

Daha ziyade tasavvufa dair kitaplar yayınlayan H Yayınları, Sadık Yalsızuçanlar, Leyla Ä°pekçi, Mustafa Tatçı gibi önemli isimlerin kitaplarını yayınlıyor. Bunların yanında bu sene yayınlanan Muhammed Nur’ul Ârabî’nin hayatı, eserleri ve görüşleri kitabı; Rumeli Alperenleri kitabı; Güzelin 1001 Yüzü; Türk Edebiyatında Hû Åžiirleri; Nüru’l Arabi Külliyatı’nın 1. cildi kitapları dikkat çekiyor.

Dünyabizim’de H Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

KAYIHAN YAYINLARI

Kayıhan Yayınları’ndan bu sene dikkat çeken kitaplar Ä°mam Hatiplinin el kitabı; Müsned Tercümesi; Nedvi’nin Ä°slam Önderleri Tarihi; Ä°slam’ın Zor yılları ve ilk boykot; Ebubekir Aytekin’in Bilgin Divane Behlül Dana ve Artanlı Mehmet Said Hoca kitapları…

Dünyabizim’de Kayıhan Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

Ä°ÅžARET YAYINLARI

Ä°ÅŸaret Yayınları, yayınlarını Kur’an üzerine hasretmiÅŸ yayınevlerimizden. Bu sene bu minvalde yayınlanan kitapları arasında Kur’an Terimleri Sözlüğü, Kur’an Kavramları,Kur’an’ı Kerim’de Ä°man-Amel iliÅŸkisi, Beyani Tefsir Yöntemi ve Örnekleri kitapları mevcut.

Dünyabizim’de Ä°ÅŸaret Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

NESÄ°L YAYINLARI

 

Nesil Yayınları her yıl onlarca kitap yayınlayan ender yayınevlerinden. Bu sene de pek çok seriden onlarca kitap Nesil Yayınları etiketi ile raflarda yerini aldı. Yayınevinin çok satan kitaplarının yanında bu sene dikkat çeken kitapları arasında Seyahat Terapi; Padişahların Akıl Hocaları; Tükenmişlik Sendromu; Asker Sofrası gibi eserler mevcut.

Dünyabizim’de Nesil Yayınları’nın kitaplarına dair haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

ÇİZGİ KİTAPEVİ

   Ã‡izgi Kitabevi geçen sene yayınladığı kitaplarla, TYB tarafından Özel  Yayıncılık dalında Yılın Yayıncısı seçildi. Ali Utku yönetiminde klasik  felsefe kitaplarını yayınlayan yayınevi bu seriden onlarca kitabın neÅŸrini  yaptı. Bu özel serinin yanında yayınevinin geçen sene  yayınladığıBelgelerle Protestan Misyonerlerin Konya’da açtıkları  kurumlar ve faaliyetleri; Arap Ãœlkeleri Sosyo-Kültürel Yapısı;Åžeyhler ve  Åžahlar kitapları da dikkat çekiyor.

 Dünyabizim’de Çizgi Yayınları’nın kitaplarına dair  haberlere ÅŸuradan ulaÅŸabilirsiniz.

YEDÄ°TEPE YAYINLARI

 Bu sene Kut'ul Amare etkinlikleri ile Türkiye'nin her yanını dolaÅŸan ve  bu konuda önemli bir organizasyon düzenleyip, ciddi bir internet sitesini  hizmete açan Yeditepe Yayınları, yıllardır olduÄŸu gibi Tarih kitapları ile ön plana çıkıyor. 

Yayınevinin bu sene dikkat çeken kitapları arasında (Kut'ul Amare üzerine kitapların dışında) İstanbul'da Savaş Günler; Avrupa'nın Türk Sorunu; Yavuz'un Mısır'ı Fethi ve Mısır'da Türk idaresi ve Bir Haçlı'nın Hatıraları gibi kitaplar mevcut.

Kaynak: Dünya Bizim I - Dünya Bizim II

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.