Sosyal Medya

Dünya

6 gündür aranan 'cezalı' Japon çocuk sağ bulundu

Japonya'da, ailesinin ceza olarak ormana bıraktığı ve 6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki çocuk sağ bulundu. Baba Sankei Tanooka ise sağ bulunduğu için çok mutlu olduğunu söylediği oğlundan özür diledi.



Japonya'da, ailesinin ceza olarak ormana bıraktığı ve 6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki çocuk saÄŸ bulundu. Yamato Tanooka adlı çocuk, ülkenin kuzeyindeki Hokkaido Adası'nda orduya ait bir eÄŸitim üssünde bulunmasının ardından ailesine teslim edildi.

Ailesi çocuğu, çevreye taşlar atarak yaramazlık yaptığı gerekçesiyle cezalandırmış ve ormanda bırakmıştı.

Yamato Tanooka'nın bulunduÄŸu üssün, bırakıldığı yoldan yaklaşık 4 kilometre uzakta olduÄŸu açıklandı. ÃœÅŸÃ¼düğünü ve aç olduÄŸunu söyleyen Tanooka'nın saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu belirtildi. Tanooka yine de saÄŸlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.

6 gündür aranan 'cezalı' Japon çocuk sağ bulundu

"ÃœSTEKÄ° BÄ°R BARAKAYA SIÄžINDIM"

Yamato Tanooka, üsteki barakayı bulana kadar ormanda yürüdüğünü, daha sonra da barakaya sığındığını söyledi. Baba Sankei Tanooka ise saÄŸ bulunduÄŸu için çok mutlu olduÄŸunu söylediÄŸi oÄŸlundan özür diledi. Ã‡ocuÄŸu arama çalışmalarına, polis ve okul yetkililerinin de bulunduÄŸu 130 kiÅŸilik bir ekip katılmıştı.

Hokkaido Adası'nda çok sayıda ayının yaşadığı biliniyor.

 

 

Kaynak: BBC

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.