Sosyal Medya

Dünya

Gucarat'taki Müslüman katliamında 24 kişiye mahkumiyet

Hindistan'da 2002 yılında iki bin Müslüman'ın öldürüldüğü Hinduların katliamında sadece 24 Hindu'ya olaylara öncülük ettiği gerekçesiyle hapis cezası verildi. Müslümanlara karşı katliamı kışkırtmakla suçlanan dönemin valisi ise şu anda Hindistan Başkanı olan Modi



Hindistan'da 2002 yılında, Müslümanların bir tren yangınından sorumlu tutulması sonrası başlayan Hindu saldırısıyla ilgili mahkeme kararı açıklandı. İki binden fazla Müslümanın ölümünden sorumlu tutulan 24 kişi, olaylardan 14 yıl sonra mahkum edildi.

Gucarat eyaletinde bir tren yangınından sonra Müslümanlar hedef olarak gösterilmiş ve Hinduların saldırılarında en az iki bin Müslüman hayatını kaybetmişti.

Dönemin Gucarat eyalet valisi olan Modi, tren yangınından Müslümanları sorumlu tutan açıklamalar yapmış, bu açıklamalar sonrası da ayaklanan Hindular, Müslümanlara saldırmış, Modi ise katliama seyirci kalmıştı.

Hakkında 2002 yılındaki olaylardan dolayı birçok dava açılan Modi yönetiminin bazı üyeleri, hüküm giyerken Modi şu ana kadar ceza almadı.

Olay üzerine bazı ülkeler Modi’yi kara listeye almış; ABD ve Ä°ngiltere uzun yıllar kendisine vize vermemiÅŸti.

KATLÄ°AM KIÅžKIRCISI MODÄ° BAÅžBAKANLIÄžA KADAR YÃœKSELDÄ°...

Asıl adı Narendra Damadordas Modi olan 62 yaşındaki GUcerat eyaleti valisi Ã§aycı bir babanın oÄŸlu olarak dünyaya geldi. Modi, genç yaşında bugün Bharatiya Janata Party (BJP) fikir okulu olan aşırı Hindu milliyetçisi Rashtriya Swayamsevak Sang'a (RSS) katıldı.

Partide hızla yükselen Modi, 2001 yılında eyalet seçimlerinde Gucerat eyalet valisi oldu. Kısa sürede eyaleti bir endüstri merkezi haline ve önemli ekonomik atılımlar yapılmasını saÄŸlayan Modi üzerindeki Gucarat lekesini ise temizleyemedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.