Sosyal Medya

Kitap - Dergi - Yayın

Shakespeare antolojisine servet

İngiliz yazar Shakespeare'in eserlerinin toplu halde ilk kez basıldığı 1623 tarihli First Folio'nun bir kopyası, açık artırmada 2,75 milyon dolara alıcı buldu. 25 Mayıs 2016 Güncelleme 20:07 TSİ



İngiliz yazar William Shakespeare'in ölümünden 7 sene sonra basılan ve eserlerini toplu halde barındıran First Folio isimli antolojinin ilk baskı kopyalarından biri, Çarşamba günü Christie's müzayede evinde 2,75 milyon dolara alıcı buldu.

İsmini açıklamak istemeyen ABD'li bir koleksiyoncunun satın aldığı kopya, 1623 tarihinde basıldı. Sanatçının Macbeth ve Julius Caesar gibi oyunları da dahil 18 oyunu da dahil toplam 36 oyunu içeren baskı, Shakespeare'in birçok oyununun günümüze ulaşmasını sağlayan yegâne sebep olarak görülüyor.

İlk baskıda 750 kopyası üretilen eserden günümüze en fazla 200 tane ulaştığı tahmin ediliyor. Oxford Üniversitesi, Nisan ayında İskoç adası Bute'de bulunan bir kopyanın gerçek olduğunu duyurmuştu. Müzayedede satılan kopyanın bu olduğu tahmin ediliyor.

Müzayedeyi yürüten Margaret Ford, "Shakespeare'in evrenselliği ve zamanın ötesindeki diliyle dünya çapında seviliyor. Bu eserin elimizden geçmesinden çok duygulandım" dedi.

İngiltere, Nisan ayında Shakespeare'i 400. ölüm yıldönümünde andı. Başta sanatçının doğum yeri Stratford-upon-Avon olmak üzere ülke genelinde çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Kaynak: AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.