Sosyal Medya

Dünya

Somali ile savunma sanayi anlaşması yürürlüğe girdi

Türkiye ve Somali arasında imzalanan Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması onaylanarak, Resmi Gazete’de yayımlandı



Türkiye ve Somali arasında 25 Ocak 2015 tarihinde imzalanan Savunma Sanayi Ä°ÅŸbirliÄŸi AnlaÅŸması onaylanarak, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye ve Somali arasında 25 Ocak 2015 tarihinde Mogadişu'da imzalanan, "Türkiye Cumhuriyeti ile Somali Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar" karşılıklı yarar ve hak eşitliği temelinde, tarafların askeri teçhizat ve silah alanında bilimsel ve teknik kabiliyetlerini kullanarak, sanayide iş birliği alanlarına ve uygulamaya ilişkin hukuki, idari ve mali esasları kapsıyor.

İki ülke arasında savunma mal ve hizmetlerinin geliştirilmesi, üretim ve tedarikin sağlanması ve teknik ve lojistik destek alanlarında iş birliği yapılmasıyla, savunma sanayi kabiliyetlerinin geliştirilmesini hedefleyen anlaşmaya göre, taraflar arasında ortak araştırma geliştirme, üretim ve modernizasyon için uygun koşullar sağlanacak.

Anlaşma, tarafların silahlı kuvvetler envanterlerinde bulunan ihtiyaç fazlası teçhizatın yasal mevzuata uygun şekilde karşılıklı alım, satım ve değişimlerinin yapılmasını, askeri teknik kurumlar, savunma sanayi firmaları ve bakım onarım tesisleri arasında iş birliğinin artırılmasını ve taraflarca düzenlenen sanayi fuarları ve sempozyumlara katılımın teşvik edilmesini de içeriyor.

Türkiye ve Somali arasındaki savunma sanayi iş birliği çerçevesinde, en az üç yılda bir toplanacak bir Karma Komisyonun oluşturulması da kararlaştırıldı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.