Sosyal Medya

Güncel

Fas'tan 'Halep'te katliam yapanlar yargılansın' talebi

Fas, Halep'te katliam yapan yetkililerin uluslararası mahkemede yargılanmasını destekliyor



Fas’ın, Suriye’nin Halep kentinde katliam yapan yetkililerin uluslararası mahkemede yargılanmasını desteklediÄŸi bildirildi.

Fas Ä°letiÅŸim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halefi, baÅŸkent Rabat’ta düzenlediÄŸi basın toplantısında, ülkesinin Halep’te iÅŸlenen katliamları kınadığını belirterek, Fas’ın söz konusu katliamları yapan yetkililerin yargılanması amacıyla uluslararası mahkemeye baÅŸvurulmasını desteklediÄŸini ifade etti.

Halefi, ülkesinin söz konusu işlemin gerçekleştirilmesi için Arap Birliği bünyesinde harekete geçtiğini söyledi.

Batı Sahra konusuna da değinen Halefi, sorunun çözüme kavuşması için ilgili taraflarla diyalog kurmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Arap BirliÄŸi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hillu, dün düzenlediÄŸi basın toplantısında, “Arap BirliÄŸi, Suriye rejimi tarafından Halep ve kırsalında sivillere karşı yapılan vahÅŸeti kınamaktadır. Saldırılar uluslararası antlaÅŸmalara aykırıdır. BMGK’yı Suriye rejiminin bütün ülke topraklarındaki saldırılarını bir an önce durdurması için harekete geçmeye ve gereken kararları almaya çağırıyoruz.” ifadesini kullanmıştı

Hillu, saldırılara katkıda bulunan ve ortak olan tarafların er ya da geç uluslararası mahkemede yargılanması konusunda gereken bütün adımların atılması konusunda uluslararası topluma çağrıda bulunmuştu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.