Sosyal Medya

Güncel

Endonezyalı gemiciler, ülkelerine ulaştı

Filipinler emniyeti, Ebu Seyyaf grubunun mart sonunda kaçırdığı 10 Endonezyalı gemiciyi serbest bıraktığını bildirdi.



Yerel Inquirer gazetesinin haberine göre, Ã¼lkenin güneyinde, Müslümanların çoÄŸunlukta olduÄŸu Sulu eyaletinin polis ÅŸefi Wilfredo Cayat, 10 Endonezyalı gemicinin Sulu Valisi Toto Tan'ın evinin önüne bırakıldığını belirtti.

Cayat, gemicileri önce Zamboanga'ya getireceklerini, ardından da Endonezya konsolosluk görevlisine teslim edeceklerini kaydetti.

İsmi açıklanmayan bir kaynak, örgütün rehin tuttuğu gemiciler için istediği yaklaşık 1 milyon dolarlık fidyenin ödendiğini söyledi. Resmi makamlar bu bilgiyi henüz doğrulamadı.

Doğu Kalimantan'daki Banjarmasin şehrinden Filipinler'e kömür taşıyan gemideki Endonezyalı 10 gemici, Ebu Seyyaf tarafından 25 Mart'ta kaçırılmıştı. Gemicilerin çalıştığı şirket, örgütün talep ettiği 1 milyon dolar fidyeyi ödemeyi kabul etmiş ancak Endonezya Devlet Başkanı Widodo fidye ödenmesini reddetmişti.

Filipinler Ordusu rehineleri kurtarmak için operasyonlar düzenlemiş, 18 Filipin askeri ile 5 Ebu Sayyaf örgütü üyesinin öldüğü operasyon başarısız olmuştu.

Ebu Seyyaf, geçen yıl eylül ayında kaçırdığı 2 Kanadalı rehine için 8 milyon Kanada Doları fidye istemiÅŸ, Kanada'ya 25 Nisan'a kadar süre vermiÅŸti. Rehinelerden John Ridsdel, 26 Nisan'da öldürülmüştü.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren Ebu Seyyaf örgütü, rehine olaylarıyla biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.