Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kosova'da yeni kriz; Sırp kamyonlar...

Tehlikeli madde taşıdığı için Kosova'ya sokulmayan Sırbistan'dan gelen kamyonlar hakkında çözüm yolu bulmak için taraflar önümüzdeki hafta Viyana'da bir araya gelecek



Sırbistan’dan Kosova’ya tehlikeli maddeler taşıyan araçların bloke edilmesi sorunun çözümü için Kosova ve Sırbistan temsilcileri arasında görüşme önümüzdeki hafta Viyana’da yapılacak.

Sırbistan Hükümeti Kosova Ofisi tarafından yayınlanan bir bildiride önümüzdeki hafta soruna uzun vadeli çözüm beklendiği belirtiliyor.

Bildiride şöyle deniliyor:
“Her iki taraf daha uzun vadeli bir çözümün gereÄŸi bilincindedir ve önümüzdeki hafta uzmanlar düzeyinde bu sorun istiÅŸare edilecek.”

ANLAÅžMAYA KADAR KAMYONLARA Ä°ZÄ°N YOK

Sırbistan’dan kamyonların Kosova’ya giriÅŸine izin verilmemesiyle ilgili dün açıklama yapan BaÅŸbakan Ä°sa Mustafa, anlaÅŸmaya varılana kadar hiçbir kamyona geçiÅŸ izni verilmeyeceÄŸini söyledi.

Avusturya ‘Die Presse’ gazetesi konuyla ilgili, tek taraflı faaliyetlerde bulunduÄŸu gerekçesiyle Kosova tarafını suçlayan Sırbistan Hükümeti’nin Kosova Ofisi müdürünün iddiaları da aktarılıyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.