Sosyal Medya

Güncel

Filipinler'de çatışma: 18 asker öldü

Ebu Seyyaf militanlarıyla girilen çatışmada Filipinli 18 asker öldü, 52 asker yaralandı



Filipinler'in güneyindeki Basilan adasında, güvenlik güçleriyle Ebu Seyyaf militanları arasında çıkan çatışmada 18 asker öldü.

Askeri yetkililer, Ebu Seyyaf militanlarıyla gün boyu süren çatışmada, 18 askerin hayatını kaybettiğini ve 52 askerin de yaralandığını açıkladı. Yetkililer, örgütün önde gelen liderlerinden Isnilon Hapilon'un yakalanması ya da öldürülmesi için bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildiğini ifade etti.

Washington yönetimi, Amerikalıları da hedef alan bombalı saldırılar, adam kaçırma ve cinayetle suçlanan Hapilon'un başına 5 milyon dolar ödül koymuştu.

II. Dünya Savaşı gazilerini anmak için bugün Kahramanlık Günü kutlanan Filipinler'de, ordunun bu yıl, ülkenin güneyinde bir gün içinde ilk kez bu kadar büyük kayıp verdiği bildirildi.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da "bağımsız İslam devleti" kurmak amacıyla 1991'den bu yana şiddet eylemleri düzenliyor.

Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinlilerce 1990'da kurulan örgüt, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.