Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kuveyt: İran olmadan da petrol üretimi dondurulabilir

Kuveyt, İran katılmasa da petrol üreticilerinin üretimin dondurulması konusunda anlaşmaya varabileceğini açıkladı



Kuveyt'in OPEC’teki temsilcisi Nawal El Fezaia, salı günü yaptığı açıklamada, Ä°ran’ın fiyatların artırılmasını amaçlayan harekete katılmaması durumunda bile, Petrol Ä°hraç Eden Ãœlkeler TopluluÄŸu (OPEC) ve diÄŸer büyük petrol üreticisi ülkelerin üretimin dondurulması konusunda anlaÅŸmaya varabileceÄŸini söyledi.

BloombergHT'nin haberine göre, El Fezaia, petrol üreticisi ülkelerin 17 Nisan'da Katar'ın baÅŸkenti Doha'da yapılacak toplantıda, üretimin dondurulması konusunda anlaÅŸmaya varmaktan baÅŸka seçeneklerinin olmadığını, zira petrol fiyatlarının çok düşük olduÄŸunu belirtti. El Fezaia’ya göre üretimin ÅŸubat ayı seviyelerinde dondurma kararı petrol fiyatlarına bir taban oluÅŸturabilir.

Kuveyt temsilcisi, "Petrol üreticilerinin, petrol fiyatlarının bu kadar düşük olduğu ve herkese zarar verdiği bir durumda, üretimi dondurmaktan başka seçenekleri yok. Toplantı öncesi tüm işaretler bu sonucu gösteriyor" diye konuştu.

El Fezaia, İran'ın üretimi artırmasının anlaşmaya zarar vermeyeceğini, zira bu ülkenin aşırı arz durumundaki piyasada petrolünü satmakta zorlanacağını söyledi.

OPEC ve diÄŸer üreticiler, küresel arz fazlasını azaltmak amacıyla üretimi dondurmaya yönelik nihai anlaÅŸmaya varmak için Doha'da toplanıyor. Ancak bu anlaÅŸmaya yönelik kuÅŸkular, Suudi Arabistan’ın Ä°kinci Veliaht Prensi’nin geçen hafta, ülkesinin üretimi yalnızca Ä°ran'ın da anlaÅŸmaya katılması halinde donduracağını söylemesi sonrası artmıştı. Ä°ran görüşmelere katılabilir, ancak ocak ayında uluslararası yaptırımların kaldırılmasının ardından, petrol ihracatını artırmak istemesinden dolayı, üretime sınır koymayı reddetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.