Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

''Pentagon'u hackle''

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), siber güvenliği test etmeleri için dünyanın önde gelen hackerlarına davet gönderecek. Seçilen hackerlar, Pentagon'ın internet güvenlik duvarını aşmaya çalışacak.



Pantagon, siber güvenliÄŸinin sınanması için baÅŸlattığı “Hack the Pentagon” adlı pilot program kapsamında internet korsanlarından yardım alacak ve sistemde açık bulanlara para ödülü verecek. Programla ABD’de ilk kez bir federal kurum “siber böcek” bulan olursa bu kiÅŸiye ödül vermiÅŸ olacak.

Pentagon sözcülerinden Peter Cook, bakanlığın internet sitelerinin açıklarının programda yer alacak “nitelikli katılımcılar” tarafından tespit ve analiz edileceÄŸini duyurdu. Cook, ödül programının ülkedeki büyük ÅŸirketlerin benzer yarışmalarından model olarak alındığını bildirdi.

Pentagon, daha sonra da bakanlığın mobil uygulamaları, internet siteleri ve ağlarındaki zafiyetleri ortaya çıkarmak için benzer çalışmaları sürdürmeyi planlıyor. Bakanlığın pilot programına katılmak isteyen internet korsanlarının geçmişi araştırılacak, bu kişiler ciddi bir taramadan geçirilecek.

Taramadan geçenler kontrol altında tutularak belirli bir süre içinde bakanlığın önceden belirlenmiş internet sistemlerindeki açıkları arayacak. Kritik konumdaki ağlar ise kapsam dışı bırakılacak.

Nisan ayında düzenlenecek pilot programa katılımın nasıl olacağına ilişkin bilgiler ve kurallar daha sonra paylaşılacak.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.