Sosyal Medya

Dünya

10 milyon Etiyopyalı açlıkla karşı karşıya

Afrika’nın en fakir ülkelerinden ve eski ismi Habeşistan olan Etiyopya’da yaklaşık 10 milyon kişi açlık tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor. Etiyopya Başbakan Yardımcısı Demeke Mekonnen, on yıllardır görülen en büyük kuraklığın sonuçlarıyla mücadele edebilmek için uluslararası toplumun yardımına ihtiyaç duyduklarını açıkladı.



Afrika’nın en fakir ülkelerinden olan Etiyopya’yı kuraklık vurdu. Milyonlarca insan, kuraklık yüzünden  açlık tehdidiyle karşı karşıya ve yardıma muhtaç durumda. BirleÅŸmiÅŸ Milletler ve uluslararası topluma yardım çaÄŸrısı yapıldı. Ãœlkesini ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşen Etiyopya BaÅŸbakan Yardımcısı Demeke Mekonnen, on yıllardır görülen en büyük kuraklığın sonuçlarıyla mücadele edebilmek için uluslararası toplumun yardımına ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Yardım kuruluÅŸlarının tahminlerine göre kuraklıktan dolayı yaklaşık 10 milyon açlık tehdidiyle karşı karşıya ve yardıma muhtaç durumda. Etiyopya BaÅŸbakan Yardımcısı Mekonnen, yardım çalışmalarında kullanılmak üzere bütçenin diÄŸer alanlarına ayrılan kaynağı harcadıklarını söyledi. Yarım milyar dolara ihtiyaç var Mekonnen, Etiyopya hükümetinin Dünya Gıda Programı (WFP) ve diÄŸer yardım örgütleriyle yaptığı yardım çalışmaları için bu yıl yaklaşık 1,4 milyar dolara ihtiyaç olduÄŸunu, bunun yaklaşık yüzde 30’luk kısmının saÄŸlandığını söyledi. WFP, yardım çalışmalarına nisan ayından sonra da devam edebilmek için 500 milyon dolara ihtiyaç olduÄŸunu açıkladı. El Nino doÄŸa olayıyla baÄŸlantılı kuraklık, son yıllarda hızla büyüyen ekonomisiyle dikkat çeken Etiyopya’yı mali açıdan zorluyor. Etiyopya hükümeti yardım çalışmaları için geçen yıl 272 milyon dolar harcadı. 2016 yılının ilk haftalarında bu rakam 109 milyon dolara ulaÅŸtı. 2015 yılında her iki yaÄŸmur mevsiminde de hemen hiç yaÄŸmur yaÄŸmadı. Uzmanlar, Etiyopya’daki kuraklığın “El Nino” adı verilen doÄŸa olayıyla da baÄŸlantılı olabileceÄŸine iÅŸaret ediyor. “El Nino” bazı bölgelerde sel felaketlerine yol açan aşırı yağışlara, baÅŸka ülkelerde ise kuraklığa yol açıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.