Sosyal Medya

Güncel

Cakarta’daki saldırıları IŞİD üstlendi

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da en az yedi kişinin yaşamını yitirdiği bir dizi bombalı ve silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi.



IŞİD'e yakın medya organı Aamaaq, saldırıların arkasında örgütün olduÄŸunu söyledi. Aamaaq’ın haberinde, IŞİD’e yakın bir anonim kaynağın saldırılarda yabancılar ve onları koruyan güvenlik görevlilerinin hedeflendiÄŸi iddialarına yer verdi. Öte yandan, IŞİD henüz resmi bir açıklamayla saldırıları üstlenmedi.

CumhurbaÅŸkanlığı sarayı ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler ofisi önündeki Sarinah AlışveriÅŸ Merkezi yakınında meydana gelen patlamaları, silahlı çatışmalar izledi.

Yaklaşık yedi patlama ve çeÅŸitli silahlı saldırılar, baÅŸkentin en canlı bölgelerini hedef aldı. Saldırılardan biri, BirleÅŸmiÅŸ Milletler binası önünde gerçekleÅŸti. Cakarta emniyet sözcüsü Albay Muhammed Ä°kbal, silahlı saldırıların ABD’li kafe zinciri Starbucks ve aynı binadaki bir sinema salonunu da hedef aldığını, beÅŸ saldırganın ise öldürüldüğünü duyurdu.

WIDODO: DURUM KONTROL ALTINDA

Yerel televizyon kanalı Metro TV, yaklaşık 14 silahlı saldırganın olayda rolü olduğunu ifade etti.

Yerel televizyon kanalları, Endonezya CumhurbaÅŸkanı Joko Widodo’nun bombalı saldırıların gerçekleÅŸtiÄŸi bölgeyi ziyaret ettiÄŸini bildirdi.

Widodo ise, ulusal televizyona yaptığı açıklamada durumun kontrol altına alındığını söyledi ve sakin kalınması çağrısı yaptı.

Kaynak : DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.