Sosyal Medya

Kültür Sanat

Diyanet Vakfı'ndan yeni Kur'an kampanyası



Türkiye'deki bin şubesi ve 5 kıtada 108 ülkede yürüttüğü faaliyetleriyle uluslararası bir sivil toplum kuruluşu haline gelen Türkiye Diyanet Vakfı, yurtiçinde ve yurt dışında eğitim faaliyetlerine öncelik veriyor. Başarılı öğrencilere burs veren, yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri, kolej ve üniversite açan vakıf, yüzden fazla ülkeden ülkemize gelen öğrencilere de destek sağlıyor. Camiler, Kur'an kursları, müftülük ve eğitim merkezlerinin hizmete yönelik ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra dünyanın farklı coğrafyalarında açlık, doğal afet, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca kişiye insani yardım elini de uzatıyor.

24 saat sadece Kur'an basılacak, dünyaya dağılacak
Geçtiğimiz Ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte 'Hediyem Kur'an Olsun' isimli bir kampanyaya imza atan Diyanet Vakfı, hediye Kur'an dağıtımlarına başladı. Ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur'an'a ihtiyaç duyan ve satın alma gücü olmayan kişilere bağışçılar yoluyla Kur'an hediye edilmesini amaçlayan kampanya için 24 saat boyunca yalnızca Kur'an-ı Kerim basacak bir matbaa da yakın zamanda hizmete açılacak.

 

Bedeli bağışçılar tarafından karşılanan mealli Kur'an'ların sahiplerine ulaşıyor.

 


Öncelik Balkanlar ve Orta Asya
Türkiye Diyanet Vakfı'nın son zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde Kur'an talebiyle karşılaştığını ve bu talepleri karşılamak için harekete geçtiklerini belirten dernek yetkilileri, herkesin rahatlıkla okuyabileceği Resmi Osmani Kıraati üzerine basılan mealli Kur'an nüshasını, yurt dışında öncelikle Balkanlar ve Orta Asya ülkeleri başta olmak üzere Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Ortadoğu'daki ülkelere ulaştırmayı hedefliyor.
 

 

Balkanlar ve Orta Asya ülkeleri, Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Ortadoğu'daki ülkeler hediyelerini bekliyor.

 


Ä°ngilizce, Rusça, Ä°spanyolca, Fransızca mealler hazır
Kur'an-ı Kerim'ler; hastaneler, ceza evleri, il ve ilçe kütüphaneleri, kamu kurum ve kuruluşlarının kütüphaneleri, imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, yükseköğrenim öğrenci yurtları, oteller ve web sayfası üzerinden talepte bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara ulaştırılacak. Yurt dışından Kur'an-ı Kerim talep edenler ise Müşavirlik, Ataşelik ve DİB koordinatörlüklerin desteğiyle, yerel STKlar aracılığıyla hediyelerine kavuşabilecek. Kur'an'lar İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca dillerinde mealli olarak teslim edilecek.

Öğrenciler sevindi, huzur evi sakinleri duygulandı
Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iÅŸbirliÄŸinde “Dünyada elinde ve evinde Kur'an-ı Kerim olmayan hiçbir Müslüman kalmasın" hedefiyle baÅŸlatılan 'Hediyem Kur'an Olsun' projesinde dağıtımlar baÅŸladı.

 

Öğrenciler hediye Kur'anlarını vakıf yöneticilerinin elinden aldı.

 


Projenin eğitim kurumları ayağında ilk olarak Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaptırılan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi'nin açılışında bütün öğrencilere Kur'an-ı Kerim dağıtıldı. Ve Adana'nın Yüreğir ilçesinde Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 400 öğrenciye hediyeleri teslim edildi.
 

 

Kur'an dağıtımını büyük sevinçle karşılayan huzur evi sakinleri hediyelerini öpüp başlarına koydular.

 


Hediye Kur'an dağıtımı yapılan bir diğer kurum Altındağ Gicik Huzurevi oldu. Huzurevi sakinleri hediyelerini gözyaşları içinde aldı.

Kur'an hediyeleri yurt dışında ilk olarak Gazze'ye ulaştı
Yurtdışındaki ilk dağıtım ise İsrail saldırılarında yıkılan 9 caminin temelinin atılması dolayısıyla Gazze'ye giden Diyanet İşleri heyeti tarafından Gazze halkı için gerçekleştirildi. Gazze'de Hadis İcazet Programı'na katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ve Türkiye Diyanet Vakfı İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Türkiye'nin hediyesini öğrencilere ulaştırdı.
 

 

Türkiye'den gönderilen hediye Kur'anlar kuşatma altında yaşayan Gazzelilleri memnun etti.

 


Tüm masrafları hayırseverler tarafından karşılanan kampanyada 1 adet Kur'an bedeli, kargo ücreti dahil yurt içi 8 TL, yurt dışı 12 TL olarak planlandı. Hayırseverlerin 'Hediyem Kur'an Olsun' demeleri için bir SMS yeterli oluyor. KURAN yazıp 4333'e gönderildiğinde 12 TL bağış tutarıyla bir kişinin hediyesi karşılanmış oluyor. Ayrıca projenin internet sitesi üzerinden online bağış yapmak da mümkün.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.