Sosyal Medya

Ekonomi

Rusya'yı korkutan petrol fiyatı: 37 dolar

İhracat gelirlerinin yüzde 60'nı petrol ve doğalgazdan elde eden Rusya'yı endişelendiren fiyatlardaki düşüş devam ediyor. Petrol son 7 yılın en düşük seviyesine geriledi



Enerji piyasalarını sarsan petrol fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Bugün, son yedi yılın en düşük seviyesine gerileyen ham petrol fiyatları 41 dolara kadar düştü. ABD ham petrolü ise 37 dolara geriledi.

Ham petrol fiyatları, OPEC toplantısından bir anlaşma çıkmaması ve Çin`in emtia ithalatında güçlenme beklenmemesi üzerine önemli bir düşüş daha yaşadı. Dün yüzde 5`ten fazla değer kaybeden brent tipi ham petrol fiyatları, 41.8 dolarla Aralık 2008`den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Brent petrol bugün (8 Aralık 2015) sabah saatlerinde 41 doların altında seyrediyor. ABD hafif petrolü ise 37.7 dolar seviyelerinde hareket ediyor.

Petrol fiyatlarındaki düşüş en çok Rusya'yı endişelendiriyor. Çünkü, ihracat gelirlerinin yüzde 60'nı petrol ve doğalgazdan elde eden Rusya'nın ihracat kalemlerinde çok fazla çeşitlilik yok.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.