Sosyal Medya

Sağlık

Babaya kızın öldü diyen acımasız doktor görevden alındı

Karaman'da bir babaya, ölmeyen kızını "öldü" diye söyleyen doktor, görevden alındı.



Karaman'da bir kaza sonrası tedavi altına alınan kızın babasına, bir doktor "Kızın öldü, geldiÄŸinde ölüydü zaten baygın deÄŸildi" deemesi üzerine baba fenalık geçirmiÅŸ ancak kızı aslında ölmemiÅŸti.

DOKTOR HAKKINDA SORUÅžTURMA BAÅžLATILDI

Bu olay sonrası, Karaman Devlet Hastanesi’nde yaÅŸanan bu olay nedeniyle doktor E.Ö. hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldığı açıklandı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Karaman Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Genel Sekreteri Dr. Ayhan ErenoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"TÜM MÜDAHALELER YAPILDI"

"Karaman Devlet Hastanesi Acil Servisinde tedavi altına alınan 12 yaşındaki T.N.E'nin hayati tehlikesi bulunmasına raÄŸmen acil hekimi Dr. E.Ö. tarafından hasta yakınlarına deontolojiye uymayan üslupla durumunun anlatılmasını Karaman Kamu Hastaneleri Genel SekreterliÄŸi olarak uygun ve kabul görmediÄŸimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Dün sabah saatlerinde Karaman’ın Kılbasan köyünde babasına yardım eden T.N.nin tarlada geçirdiÄŸi kaza sonucu 112 ekipleri tarafından Karaman Devlet Hastanesine nakli yapılarak burada gereken tüm müdahaleler yapılmıştır.

"YASAL Ä°ÅžLEM BAÅžLATILMIÅžTIR"

Ancak, nöbetçi hekimin özensiz ve anlayıştan uzak biçimde, ailesiyle girdiÄŸi diyalog yerel ve ulusal medyada olumsuz ÅŸekilde yer almıştır. Hiçbir ÅŸekilde tasvip etmediÄŸimiz bu haberden dolayı Genel SekreterliÄŸimiz tarafından söz konusu hekim hakkında yasal iÅŸlemler baÅŸlatılmıştır. Bizler, insanlık için en önemli olan saÄŸlık sektöründe, hastalarımızın en zor anlarında yanında olan bir mesleÄŸin mensuplarıyız. Bu görev bilinciyle, gerek hasta gerekse de hasta yakınlarıyla girilen iletiÅŸimde doÄŸru dilin kullanılması gerektiÄŸine inanıyoruz. ÇoÄŸu zaman saÄŸlık çalışanlarından korku ve endiÅŸe içinde açıklama bekleyen hasta yakınlarına karşı ciddi ama ÅŸefkatli, insancıl bir üslupla diyalog kurulmasının zorunluluÄŸunu savunuyoruz. Bugün BirliÄŸimize baÄŸlı kurumumuzda yaÅŸanan bu elim olaydan dolayı duyduÄŸumuz üzüntümüzü tüm kamuoyunun bilgisine sunuyor, küçük hastamız T.N 'ye acil ÅŸifalar ailesine de geçmiÅŸ olsun dileklerimizi iletiyoruz"

 

KARAMAN VALÄ°LİĞİ: DOKTOR GÖREVÄ°NDEN UZAKLAÅžTIRILDI

Karaman ValiliÄŸi, Devlet Hastanesi’nde dün yaÅŸanan olayın ardında o doktor hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılarak görevden uzaklaÅŸtırıldığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak Karaman ValiliÄŸinden yapılan yazılı açıklama ÅŸöyle;

"Karaman Devlet Hastanesi acil servis doktoru görevinden uzaklaÅŸtırıldı. Ä°limiz Kılbasan köyünde tarla iÅŸlerinde babasına yardım ederken kaza sonucu ilk tedavisi için Karaman Devlet Hastanesi acil servisine getirilen bir vatandaşımızın tedavisi sırasında, acil servis doktoru ile ilgili olarak 16.09.2015 tarihinde ulusal basında yazılı ve görüntülü haberler yer almıştır. Konu ile ilgili olarak Karaman ValiliÄŸince Acil servis hekimi Dr. Ebru Özkara hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılarak görevinden uzaklaÅŸtırılmıştır"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.