Sosyal Medya

Coğrafyamız

Cezayir'de Araplarla Berberiler Arasında Çatışma

Cezayir'in güneyindeki Gerdaye kentinde Berberiler ile Araplar arasındaki yeni çatışmada en az 18 kişi hayatını kaybetti. Bölgede 2013'ten beri etnik gerilim var.



Cezayir resmî haber ajansının (APS) haberine göre, Cezayir’in güneyindeki Geradiye kentinde Arap aÅŸireti Åžabaniye ile Berberi aÅŸireti Beni Mizab’ın arasında çatışmalar meydana geldi. Çatışmalarda en az 18 kiÅŸi hayatını kaybetti, 15 kiÅŸi de yaralandı.

Ölü Sayısı Yükselebilir

APS, çatışmaların salı gecesinden çarÅŸamba gününe kadar sürdüÄŸünü, yaralıların durumunun kritik olmasından dolayı ölü sayısının yükselebileceÄŸini ifade etti.

Çatışma ve ÅŸiddet olayları sırasında birçok ev, iÅŸyeri, tarım arazisi ve kamu alanı ateÅŸe verilerek tahrip edildi.

Polis ve güvenlik güçleri bölgede güvenlik tedbirlerini arttırdı. Cezayir Ä°çiÅŸleri Bakanı Nureddin Bedevi de, çatışma ve ÅŸiddet olaylarının yaÅŸandığı bölgeye gitti.

Ordu Müdahale Etme Kararı Aldı

Savunma Bakanlığı da, salı günü yayınladığı yazılı açıklamada, ordunun bölgedeki çatışma ve ÅŸiddet olaylarını kontrol altına almak amacıyla müdahale etmeye karar verdiÄŸini açıkladı.

Berberiler ile Araplar arasında 2013'te çıkan çatışmada 4 kiÅŸi ölmüÅŸtü. Cezayir yönetimi, o tarihten bu yana bölgede asker bulunduruyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.