Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı:Brüksel'de saldırganlardan biri sınır dışı ettiğimiz bir kişidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile ortak açıklama yapıyor.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Romanya CumhurbaÅŸkanı Klaus Ä°ohannis ile CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Romanya Cumhurbaşkanı İohannis, ikili görüşmenin ardından yapılan heyetler arası görüşmelere katıldı. Görüşmelerin ardından ortak açıklama yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Mülteci krizi ve Suriye gibi konuların yanında Karadeniz ve çeşitli konularda da görüştük. Romanya'da 10 bin Türk firması mevcut. Bu ciddi bir oran. Romanya Türk yatırımları için üs.

Terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur bunları ilettim. Ä°stanbul, Ankara ve Brüksel saldırıları arasında bir fark yoktur. PKK, PYD, DAEÅž bu terör örgütleri arasında fark yoktur. Ölen insandır. Kazanılan yok ama kaybedilen çok ÅŸey var. Kaybedilen barış ve huzurdur. Dünya siyaseti ittifak halinde bu iÅŸin üzerine gitmeli. Dünya terörist ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.

BRÜKSEL SALDIRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

"Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiÄŸimiz kiÅŸidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kiÅŸinin yabancı terörist savaşçı olduÄŸu yönündeki uyarımıza raÄŸmen Belçika terörizmle baÄŸlantısını tespit edememiÅŸtir." 

 
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.