Sosyal Medya

Genel

Bizim mahallenin sakinleri

Bizim mahallenin sakinleri aklın gücüne değil, imanın kuvvetine itibar ederler. Maddeye değil manaya yönelir, niceliğe değil niteliğe değer verirler.



Fatma Tuncer - Milli Gazete

Bizim mahallenin sakinleri aklın gücüne değil, imanın kuvvetine itibar ederler. Maddeye değil manaya yönelir, niceliğe değil niteliğe değer verirler.

Bizim mahallenin sakinleri, dünyayı ahiret için bir imkân olarak görür ve göç hazırlığına koyulurlar. Öteki mahallenin sakinleri gibi ahireti inkâr edip, Cenneti bu dünyada aramazlar.

Bizim mahallenin sakinleri insanı aklı ve duyguları ile bir bütün olarak görür özünden ayrıştırmazlar. Hüznü bir zayıflık olarak deÄŸil insani bir durum olarak algılarlar. Vakti boÅŸ eÄŸlenceler peÅŸinde tüketmezler, ahret için birikim yaparlar. Onlar yaÅŸadıkları dünyada misafir olduklarının farkındadırlar.  Bizim mahallenin sakinleri için zaman sadece çalışma hayatı ve eÄŸlenceden ibaret deÄŸildir. Aksine zaman, ibadet, iÅŸ, sosyal yaÅŸam ve aile fertlerine ayrılan vakitler bazında taksim edilir.

Onlar gücü hiçbir zaman maddiyata indirgemezler, çıkarları için insanlara yalakalık yapmazlar. Bizim mahallenin sakinleri, akıl, el, kol, ayak ve bütün azalarıyla birlikte iman ederler. La ilahe ilallah onların bütün azalarına sirayet etmiştir. Kalpleri marazi düşüncelerden uzaktır çünkü iman etmiştir. Bir ipin üzerinde yürüyormuşçasına tedirgindirler. Yürürken çağın kirlerine bulaşmamak için azami gayret gösterirler. Kıyılarda akan o kirli sulardan düşmandan kaçar gibi kaçarlar.

Bizim mahallenin sakinleri, kendilerine türlü türlü putlar edinen, seküler insandan çok uzaktırlar, onlar Allah’tan baÅŸka hiçbir varlığa boyun eÄŸmez, bir ÅŸeylere sahip olabilmek için kiÅŸiliklerinden ödün vermezler.

Bizim mahallenin insanları nefislerinin yularını ellerinden hiçbir zaman bırakmazlar, onların başları dik ve yürüyüşleri sabittir.

Onlar çağın bütün putlarını elleriyle devirmiÅŸ ve gerçek hürriyete ulaÅŸmış kiÅŸilerdir. Bizim mahallenin sakinleri öteki mahallenin insanları gibi can sıkıntısından ÅŸikâyet etmezler. Onların böyle bir ÅŸeye vakitleri dahi yoktur. Allah’a sığınır ve yaÅŸamın içinde O’nun rızasını uygun bir iÅŸ mutlak bulurlar.

Bizim mahallenin sakinleri yersiz tartışmaları sevmezler, insanları alt etme hevesine kapılmazlar. Ä°ÅŸe yaramayacak söz ve eylemden uzak dururlar. Ä°nsanlar hakkında suizan yapmazlar. Bizim mahallenin insanları adam gibi adamdırlar. Fakat siz onların bu dünyada hak ettikleri deÄŸeri hiçbir zaman elde edemediklerini görürsünüz. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.