Sosyal Medya

Güncel

Bin yıl sonra Türkiye'de bir ilk yaşayacaklar!

Papa Francis'in bugün Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ayrıca 960 yıl önce karşılıklı 'aforoz' kararı alan Katolik ve Ortodoks kiliseleri, İstanbul'da ortak deklarasyonla 'birlik' mesajı verecek.



Beklenen Papa ziyareti bugün gerçekleÅŸiyor. Katolik Kilisesi'nin başı olan Papa Francis'i taşıyan uçak öÄŸle saatlerinde EsenboÄŸa'ya inecek. 3 günlük ziyaretin ilk durağı Ankara olacak. Papa, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez'le bir araya gelecek. Papa, Anıtkabir'i de ziyaret edecek. Papa, ziyaretin Ä°stanbul ayağında ise Rum Ortodoks PatriÄŸi Bartholomeos ile iki kilise arasındaki yakınlaÅŸmayı öngören ortak deklarasyonu imzalayacak.
 
DEKLARASYONLU MESAJ
 
Ä°ki kilise arasında 1054'te karşılıklı 'aforoz' giriÅŸimi Katolik ve Ortodoks kiliseleri 'düÅŸman kardeÅŸ' yapmıştı. Son bir yılda artan iliÅŸkiler ise buzları eritti. Bu ziyaretle imzalanacak ortak deklarasyonla birlikte, iki kilise 'birlik mesajı' vermiÅŸ olacak.
 
'KATOLÄ°KLER CESARETLENECEK'
 
Papa, Ä°stanbul BeÅŸiktaÅŸ'taki Saint Esprit Katedrali'nde ayine de katılacak. Cumartesi günkü ayin için kapsamlı temizlik yapıldı. Katedraldeki halılar temizlendi. Duvarlar boyandı. Tuvaletlerdeki klozetler de Papa için elden geçirildi. DiÄŸer taraftan Vatikan da ziyaret için mesaj yayımladı. Vatikan'ın Twitter'daki mesajında, "Papa Francis, Türkiye'nin küçük Katolik topluluÄŸunu cesaretlendirecek" ifadesine yer verdi.
 
3 BÄ°N POLÄ°S 900 GAZETECÄ° TAKÄ°P EDECEK
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek olan Katolik Hıristiyanların ruhani lideri Papa Francis için Ankara ve Ä°stanbul'da hazırlıklar tamamlandı. Papa'nın ziyareti için 900 gazetecinin akredite olduÄŸu bunlardan 69'unun papa ile seyahat ettiÄŸi öÄŸrenildi. Papa, Ankara'da otelde deÄŸil Vatikan BüyükelçiliÄŸi konutunda kalacak.
 
TÜM Ä°ZÄ°NLER Ä°PTAL
 
Papa'nın ziyareti nedeniyle Ankara Emniyeti'nde izinler iptal edildi. Papa'nın geçiÅŸ güzergâhlarında istihbarat, terör ve güvenlik ekipleri, olası bir saldırı, bombalı eylem için arama tarama yapacak. Havadan polis helikopteri denetim yapacak, karadan da kritik noktalarda bazı grupların protestolarına karşı TOMA'lar konuÅŸlandırılacak. Terör saldırısına karşı yol kenarlarındaki çöp konteynırları kaldırılacak, belirli noktalara keskin niÅŸancılar yerleÅŸtirilecek. Yaklaşık 3 bin polisin görev alacağı ziyaret öncesi polis, 'önleyici olarak' 30 Kasım'a kadar ÅŸüpheli görülen araç ve kiÅŸileri durdurup arama yapabilecek. 


 

KAYNAK: Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.