Sosyal Medya

Makale

Batı’nın Rehin Aldığı Avrupa Müslümanları (1)

Paris’teki kanlı dergi baskınının daha ilk saatlerinde ismi konuldu: ‘Fransa’nın 11 Eylülü’. Amerika BirleÅŸik Devletlerinin liderliÄŸindeki Batılı koalisyon güçlerinin Ä°slam coÄŸrafyasını kana boÄŸup Müslüman soykırımı yapmasının meÅŸruluk kılıfı olan 11 Eylül 2001 eylemlerinden mülhem bir atıf.

Fransa’daki dergi baskını, ister Ä°slam Dünyasına yönelik komplo serilerinden birisi olsun isterse de kendi mantığı çerçevesinde Ä°slami iddialı bir eylem olmuÅŸ olsun netice itibariyle büyük bir fitne ile karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Paris’teki eylemin ardından Fransa eli ile ‘maÄŸdur’ bir havaya bürünen Batı dünyası, adalet arayan kalabalıkları ile bu maÄŸdur rolünü uluslararası illüzyonist bir ÅŸova dönüÅŸtürdü. O kadar ki; devlet terörü ile eÅŸ anlamlı olan Ä°srail’in BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu’nun tesellisine bile muhtaç bir Batı resmi çizildi.

Netanyahu’nun, kol kola yürüyen çeÅŸitli devlet liderleri arasından kalabalıklara el sallaması bu illüzyonist ÅŸovun önemli bir parçasıydı. El sallayan Netanyahu ÅŸunu demek istiyordu: ''Bakın buradayım. Beni zalim bir kasap olarak lanetlediÄŸiniz meydanlarınızdayım ve ÅŸimdi acınızı paylaşıyorum. Ä°srail, masum sivilleri katletmiyor. Teröristleri katlediyor. Sizi ansızın avlayacak, sizi rahatsız edecek, özgürlüÄŸünüzü ve refahınızı elinizden alacak olan  teröristleri… Bu teröristleri çok yakından tanıyorsunuz: Müslümanlar ama bütün Müslümanlardır bunlar…'' 

Rupert Murdoch sosyal medyadaki açıklaması ile bu illüzyonun psikolojik alt yapısını Paris eyleminin daha ilk günlerinde oluÅŸturmuÅŸtu: "Müslümanların çoÄŸunluÄŸu barışsever olabilir ama içlerinde büyüyen Cihatçı kanserin farkına varıp ortadan kaldırılana dek onlar da sorumlu sayılmalıdır." Murdoch bütün Müslümanları özür dilemeye davet ediyor. Ne de olsa bir medya imparatoru; meslekten bir illüzyonist.

Paris eyleminin ardından tepkiler iki ana tema üzerinden yürüdü. Birincisi; Fransa’nın sömürgeci geçmiÅŸini hatırlatan vahÅŸet görüntüleri eÅŸliÄŸinde ortaya konulmaya çalışılan ‘haklılaÅŸtırma’ tepkileri, ikincisi ise Ä°slam Dininin barışçı bir din olduÄŸunu her fırsatta dile getiren ‘yatıştırma’ tepkileri.

Yatıştırma tepkileri de kendi içerisinde iki ana temaya sahip. Birincisi; Ä°slam’ı salt kültürel bir olgu olarak gören Batıcı ve laik kesimin tepkileridir. Bu kesim tam da Murdoch gibi Cihatçı unsurları kanserli hücreler gibi görerek ‘uysal Ä°slam’ı’ pazarlamaya çalışmaktadır. Kendi coÄŸrafyalarından tarihsel bir kopuÅŸu resmeden bu kesim, Batı kaynaklı ‘evrensel deÄŸerler’ kümelerinin artık arkaik bir hale geldiÄŸinin farkında deÄŸiller. Evrensel deÄŸerler kümeleri ‘refah toplumundan risk toplumuna’ evrilmiÅŸ bulunan Batı için artık bir anlam ifade etmiyor. Evrensel deÄŸerler söylemini ‘ötekisi’ için bir dayatma araçsallığına dönüÅŸtüren Batı siyasal aklı, Ä°slam Dünyasının entelektüel havzalarına aşılamaya çalıştığı bu söylemleri sahih ve güncel göstermeye çalışıyor. Batıcı ve laik kesimin göremediÄŸi ya da görmek istemediÄŸi Batı kaynaklı ‘evrensel deÄŸerler’ kümesi artık anakronik bir söylemdir.

Baskına uÄŸrayan malum derginin haddi aÅŸan terbiyesizliÄŸini ifade özgürlüÄŸü olarak görme eÄŸilimindeki bu kesimin mensupları, Batı kentlerindeki havaalanlarında edep yerlerinin dahi yoklandığı ‘güvenlikçi bir Batı’ ile karşılaÅŸtıklarında pasaportlarında yazan ‘Müslüman’ kimliklerinden ya utanmaktadırlar ya da kabaran öfkeleri ile yüreklerinde tarihsel kopuÅŸlarının bir muhasebesini yapmak durumunda kalmaktadırlar.

Ä°kincisine yani Ä°slami kaygıları olan ve kahır ekseriyeti oluÅŸturan kesimin yatıştırma tepkilerine gelince esas sorun tam da burada baÅŸlamaktadır. Özellikle Avrupa’da yükseliÅŸe geçmiÅŸ olan ‘Ä°slam Fobisi’ giderek Ä°slam düÅŸmanlığına dönüÅŸmektedir. Müslümanların hedefe alındığı olaylar Avrupa’da hızla artmaktadır. Paris’teki kanlı dergi baskını ve sonrasında yaÅŸanan tiyatronun neticesinde Avrupa’daki Müslüman toplumlara yönelik baskı ve saldırılar zirve yapacaktır. Avrupalı Müslümanlar rehindir.

Konuyu sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik açılardan tarihsel süreçleri baÄŸlamında analiz etmeye devam edeceÄŸim inÅŸallah.  

             

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.