Sosyal Medya

Genel

Batı ve Orta Afrika'daki ebola salgını

Ebola hastalığını atlatanların kanlarının, tedavide kullanılıp kullanılamayacağı araştırılacak.



Bill  Melinda Gates Vakfı, Gine ve Ebola salgınından etkilenen diÄŸer Batı Afrika ülkelerinde kullanılmak üzere plazma tedavisi ve deneysel ilaç araÅŸtırmaları için ilk etapta 5,7 milyon dolar bağışlayacağını açıkladı.

Microsoft'un kurucularından Bill Gates, Associated Press'e verdiÄŸi röportajda, plazmanın Ebola hastalarının yanı sıra gelecekteki bir salgın için de önlem olacağını söyledi. Ä°laç firmasına belli miktarda plazma üretimi için nakit desteÄŸi vereceklerini kaydeden Gates, virüse karşı ilaç veya aşı geliÅŸtirilene kadar hastalıkla mücadele edecek plazma bulunmasının iyi olacağını ifade etti.

Doktorlar, kanın sıvı kısmı olan ve virüsle mücadele edecek antikorları içeren plazma nakliyle daha önce birkaç Ebola hastasının iyileÅŸtiÄŸini ancak bu yöntemin gerçekten iÅŸe yarayıp yaramadığının araÅŸtırılması gerektiÄŸini kaydetti. Doktorlar, plazma araÅŸtırmasının bir ay içinde tamamlanacağını belirtti. Donörlerin iki haftada bir plazma bağışı yapabileceÄŸi kaydedildi.
 ABD'de tedavisi baÅŸarılı olan ilk Ebola hastalarından Dr. Kent Brantly'e Afrika'da tedavi ettiÄŸi 14 yaşındaki bir hastasından plazma nakledilmiÅŸ, Brantly'den de ABD'deki diÄŸer Ebola hastalarına plazma nakledilmiÅŸti. Henüz onaylamış ilacı ve aşısı bulunmayan Ebola, çoÄŸunluÄŸu Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 5 binden fazla kiÅŸinin ölümüne neden oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.