Sosyal Medya

Güncel

Balyoz'un gerekçeli kararı: Delil yok, CD'ler sahte

Uzun tutukluluklar, tartışmalı deliller ve hak ihlâlleriyle son yıllara damgasını vuran "Balyoz Planı" davasında beraat kararının gerekçesi açıklandı.



"Balyoz Planı" davasının gerekçeli kararında, "mahkûmiyete yetecek kesin delil bulunmadığı" belirtildi. Tam ifade ÅŸöyle:

"Delillerin deÄŸerlendirilmesi sonucu sanıkların yüklenen suçları iÅŸledikleri yönünde mahkûmiyetlerine yetecek, ÅŸüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı düÅŸünülmüÅŸ, sanıklar hakkında verilen mahkûmiyet hükümlerinin iptali ile yüklenen suçları iÅŸlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatleri yönünde hüküm kurulması uygun görülmüÅŸtür."

Gerekçeli kararda ayrıca, davanın temelini oluÅŸturan CD'lerin de sahte olduÄŸuna vurgu yapıldı; "Yargılamanın yenilenmesi aÅŸamasında elde edilen deliller doÄŸrultusunda gazeteci tarafından teslim edilen 11 ve 17 no'lu CD'lerin sahte olarak oluÅŸturulduÄŸu kesin olarak tespit edilmiÅŸ, mahkûmiyet hükmüne esas alınan diÄŸer tüm dijital delillerin de sahte olarak oluÅŸturulduÄŸu yönünde kuvvetli ÅŸüphe oluÅŸmuÅŸtur" denildi.

Savcı; Çetin DoÄŸan, Dursun Çiçek, Engin Alan, Ergin Saygun, Ä°brahim Fırtına, Özden Örnek'in de aralarında bulunduÄŸu 236 sanığın tamamı için beraat istemiÅŸ, mahkeme de beraat kararı vermiÅŸti.

Ayrıca mahkûmiyet kararı bozulan 63 kiÅŸinin ise yeniden yargılandığı "Balyoz Planı'' davasında, tüm sanıkların beraatine karar verilmiÅŸti.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.