Sosyal Medya

Bakara 256

Malumunuz dönem enflasyon dönemi, paranın enflasyonu, doğru söyleyen! siyasetçi enflasyonu, kalifiyesiz insan enflasyonu, hoca enflasyonu… Bu listeyi böyle uzatıp gidebiliriz, şimdi söylemek istediğim Tanrı enflasyonu.



Malumunuz dönem enflasyon dönemi, paranın enflasyonu, doÄŸru söyleyen! siyasetçi enflasyonu, kalifiyesiz insan enflasyonu, hoca enflasyonu… Bu listeyi böyle uzatıp gidebiliriz, ÅŸimdi söylemek istediÄŸim Tanrı enflasyonu.

Bugün her insan ihtiyacına göre istediÄŸi ölçülerde bir tanrı bulabilir. Durum sanki ÅŸurada, izleyip gittiÄŸimiz caddede sıralı dükkanlardan biriymiÅŸ gibi duran, müÅŸterisi eksik olmayan Tanrı dükkanıdır. Dükkana gidiyorsunuz tezgahtara o gün için ihtiyacınız olan Tanrı ÅŸeklini veriyorsunuz ve hemen sizin istediÄŸiniz gibi bir model çıkarıyor. Böyle bir ÅŸey fiiliyatta yok (ya da yokmuÅŸ!) fakat içinde yaÅŸadığımız yaÅŸlandığımız hayatın zihinleri bu anlattığımız tanrı enflasyonunu gözümüze sokuyor. Sizce kitabı elinde olmayanın zihninde hangi tanrı algısı vardır ve bu nasıl oluÅŸmuÅŸtur; ihtiyaçlar, duyurular, misyonerler, haç takmayan papazlar zihinleri dolduruyor. Zaten dünya boÅŸluÄŸu kabul etmiyor ve bütün bunlar Kitabımızla birebir örtüÅŸüyor.

Alemlerin Rabbi ayeti kerime de buyuyor ki “din de zorlama yoktur.” Herkes ama herkes istediÄŸi hayat programını uygulamaya, Tanrısını dört ayaklı ve memesinin süt dolu olmasına, kendileri gibi insan olmasına, yaptığı ve yapacağı her tür ayıbı son dakika tövbesiyle kabul eden olmasına inanabilir.Bu onun tabii hakkıdır ve günümüz insanının Tanrısının fısıldadığı en moda din kuÅŸkusuz demokrasidir. Ä°nanmak serbest, bu serbestliÄŸi Allah veriyor yalnız bir ÅŸartla; o da bedelini ödemek, ilgililere duyurulur. Ayetin devamında yüce Allah hak batıldan ayrılmıştır buyurulur. Bunun üzerinde biraz duralım. Artık batılın karşısında hakta yerini almıştır. Rabbimizin istediÄŸi hayat programının karşısında da, sağında, solunda da batıl yerini almıştır. Ve bunlar ayrı ayrıdır yani neyin hak neyin batıl olduÄŸu bellidir, aslında çok eskiden böyleydi ÅŸimdilerde biraz hak biraz batıl tedavülde kullanılıyor. Hakkın içine batılı katıyorlar dozunu ayarlamak kaydı ile buyurun bu hak diyorlar, örnek vermek gerekirse cumhuriyeti veriyorlar. Allah istiÅŸareyi emreder ve bakın bu da halk istiÅŸaresi. Halk istiÅŸare etsinde Allah’a raÄŸmen karar alabilecekse neden Allah diyorsun. Ya da Allah vesileyi arayın diyor biri de çıkıp beni vesile yapabilirsiniz deyip metodunu öÄŸretiyor ve maalesef bu listeyi de uzatmak mümkün.

Ä°ncelediÄŸimiz ayetin devamı da var fakat bu Müslümanları hiç ama hiç ilgilendirmiyor ÅŸöyle diyor rabbimiz “Artık kim taÄŸutu inkar edip Allaha iman ederse kapması mümkün olmayan bir kulbu tutunmuÅŸtur.” Allah ayetinde “taÄŸutu inkar edin, reddedin, hayatınızdan silin, üzerlerini karalayın” buyuruyor ve bizlerde nemrut yazıyoruz, firavun yazıyoruz baÅŸlıyoruz çizmeye. Herhalde ondan olacak ki bu konu camii cemaatine hiç bahsedilmez öyle ya veremle savaÅŸmak varken neden taÄŸutla savaÅŸalım ki?

Süleyman ÖZASLAN - 2013

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.